Reteta zilei: Paste cu carne de curcan si legume
PrinteazaPaste cu carne de curcan si legume din: paste, carnati de curcan, ardei gras, ceapa, fulgi de ardei rosu, piper, sare, apa, oregano, ulei de masline, rosii, patrunjel, mozzarella, ricotta, parmezan.
Ingrediente:
- 1 ½ ceasca paste
- 2 carnați de curcan (doar carnea)
- ½ ardei gras
- ½ ceapa
- ¼ lingurita fulgi de ardei roșu
- ¼ lingurita piper
- sare
- ¼ cana de apa
- ¼ lingurita oregano uscat
- 1 lingura ulei de masline
- 1 cutie rosii
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
- 6 felii de mozzarella
- 8 lingurite ricotta
- 2 lingurite parmezan ras
Mod de preparare:
Se fierb pastele al dente. Intre timp se taie ceapa si ardeiul gras felii. Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu si se adauga carnea de la carnati, gatiti cateva minute, pana se rumeste.
Se adauga ceapa si ardeii. Se adauga jumatate din uleiul de masline, fulgii de ardei rosu și jumatate din cantitatea de piper. Se adauga oregano si sare. Se amesteca usor toate ingredientele.
Apoi , se adauga rosiile taiate si apa. Se amesteca bine. Adaugați 1 lingura de patrunjel. Incorporati pastele si se amesteca usor.
Adaugati feliile de mozzarella, branza ricotta si decorate cu restul de ulei de masline , piper si patrunjel. Presarati parmezan deasupra .
Acoperiti tigaia cu un capac si gatiti aproximativ 5 minute. Serviti imediat.
Paste cu carne de curcan si legume
Pofta buna!
Foarte bune pastele cu carne!