Reteta zilei: Paste cu carne tocata de pui, sos de rosii si parmezan
PrinteazaPaste cu carne tocata de pui, sos de rosii si parmezan din: carnati, carne de pui, boia de ardei, ceapa, rosii, oregano, cimbru, fulgi de ardei rosu, miere, lapte, sare, piper, paste, ulei de masline, parmezan, patrunjel.
Ingrediente:
- Carnea de la 2 carnati
- 500 g carne tocata de pui
- 1 lingurita boia de ardei
- 1/2 cana ceapa tocata
- 3 catei de usturoi , tocat
- 1 cutie roșii , zdrobite
- 2 linguri oregano și cimbru
- 1 varf de cutit fulgi de ardei rosu
- 1 lingura miere
- 1/4 ceasca lapte
- Sare si piper proaspat macinat , dupa gust
- 1 punga paste fierte al dente
- 1-2 linguri ulei de masline
- 1/2 cana parmesan ras
- Patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare:
Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu. Adaugati carnatii maruntiti si gatiti cateva minute.
Adaugati carnea de pui si mai gatiti inca 5 minute . Adaugati boia de ardei si sare și piper, apoi gatiti inca un minut.
Se adauga ceapa si usturoiul , se gatesc inca 5 minute . Adaugati rosiile , ierburile aromatice , fulgi de ardei rosu si miere.
Fierbeti pentru aproximativ 20 de minute, amestecand la fiecare cateva minute . Se adauga laptele si se fierbe inca 5minute.
Incorporati pastele fierte , parmezan si ulei de masline . Amestecati bine pentru a se combina. Se decoreaza cu patrunjel proaspat si se servesc imediat.
Paste cu carne tocata de pui, sos de rosii si parmezan
Pofta buna!
vreau si eu paste din astea 🙂
Imi plac pastele astea
O sa incerc reteta asta de paste
Bune rau pastele cu carne
Foarte bune pastele cu carne si sos de rosii