Reteta zilei: Paste cu dovlecei si parmezan

Printeaza

Paste cu dovlecei si parmezan din: penne, unt, parmezan, dovlecei, ulei de masline, sare, piper.

Poate iti place si:

 

 

Ingrediente: 

  • 300gr penne
  • ⅓ cana unt
  • ½ cana parmezan, tocat
  • 4 dovlecei
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare și piper după gust
  • parmezan, pentru topping

 

 

Mod de preparare:

Curatati si feliati pe lungime dovleceii.

Paste_cu_dovlecei_si_parmezan
Se fierb pastele al dente.

Intre timp, puneti untul si parmezanul intr-un castron mare.

Paste_cu_dovlecei_si_parmezan_02
Adaugati pastele, amestecati si daca este necesar puteti adauga lichid in care ati fiert pastele.

Paste_cu_dovlecei_si_parmezan_03
Se incorporeaza in apa in care ati fiert pastele dovleceii si fierbeti 1 minut.

Scurgeti cu o spumiera si incorporati in bolul cu paste.

Presarati cu piper, sare si stropiti cu ulei de masline.

Amestecati bine.

Paste_cu_dovlecei_si_parmezan_04

Garnisiti cu parmezan si serviti imediat.

Paste_cu_dovlecei_si_parmezan_05

Paste cu dovlecei si parmezan

Paste_cu_dovlecei_si_parmezan_05

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Paste_mediteraneene_cu_rosii_cherry_si_dovlecei

Paste mediteraneene cu rosii cherry si dovlecei

Paste mediteraneene din: paste, ulei de masline, sare, piper, dovlecei, ceapa, ardei, rosii cherry, oregano, patrunjel, parmezan si margarina. Ingrediente: 500 g paste fettucinne 50 ml ulei de masline sare piper 2 dovlecei 2 cepe 2 ardei 6 rosii cherry o vanata mica 2-3 frunzulite oregano verde o legatura patrunjel verde 100 g parmezan 50 g […]

Paste_cu_dovlecei_ciuperci_si_parmezan

Paste cu dovlecei, ciuperci si parmezan

Paste cu dovlecei, ciuperci si parmezan din: paste, ciuperci, dovlecel, ulei de masline, parmezan, frunze de busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g papardelle 500 g ciuperci proaspete 1 dovlecel 50 ml ulei de masline 50 g parmezan 2-3 frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi pasteleîn 3 litri apă cu 1 linguriţă […]

Paste_cu_dovlecei_si_salvie

Paste cu dovlecei si salvie

Paste cu dovlecei si salvie din: faina, galbenusuri, frunze de salvie, mazare, dovlecel, ceapa rosie, parmezan, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 400 g faina 4 galbenusuri 4 frunze de salvie 200 g mazare un dovlecel o ceapa rosie 75 g parmezan sare piper ulei de masline   Mod de preparare: Gălbenuşurile se bat cu […]

 

Carbonara cu bacon afumat

Reteta zilei: Paste cu sos carbonara

Paste cu sos carbonara din: penne, bacon, ceapa, usturoi, sare, zahar, smantana, parmezan, oua, coaja de lamaie, piper. Ingrediente:  220 g penne 5-6 felii bacon, maruntit 1 ceapa feliata 1 cățel de usturoi tocat ¼ linguriță de sare ½ linguriță de zahăr Ingrediente sos carbonara: ¼ cană smantana ½ ceasca parmezan, proaspat ras 2 oua […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.