Reteta zilei: Paste cu legume, carnati si sos de usturoi
PrinteazaPaste cu legume, carnati si sos de usturoi din: paste, carnati, ulei de masline, ardei gras, broccoli, unt, faina, lapte, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 cesti paste
- 2 carnati, fara piele
- 1-2 linguri ulei de masline
- 1 ardei gras rosu, cuburi
- 2 cesti broccoli
- 8 catei de usturoi, necuratati
- 2 linguri unt
- 2 linguri faina
- 1 cana de lapte
- Sare si piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul. Asezati usturoiul pe o foaie de copt si coaceti aproximativ 5 minute.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.
Incalziti o tigaie la foc mediu si gatiti carnatii 5-10 minute. Scoateti din tigaie.
In tigaie adaugati apoi ardeiul rosu.
De asemenea, in acelasi timp, aduceti o oala mare de apa sarata la fiert si opariti broccoli pentru 30 de secunde.
Apoi se transfera in tigaie alaturi de ardei si mai gatiti 2-3 minute.
Fierbeti pastele in apa clocotita 5-10 minute si adaugati in tiagie alaturi de legume.
Adaugati carnatii in tigaie alaturi de legume si lasati la foc mic cat timp preparati sosul.
Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga faina si se amesteca pana cand se combina.
Apoi se toarna usor laptele amestecand usor. Asezonati bine cu sare si piper.
Acum transferati sosul intr-un blender, adaugati usturoiul si procesati cateva secunde pana la omogenizare.
Se toarna sosul peste paste si amestecati pentru a combina. Serviti imediat.
Paste cu legume, carnati si sos de usturoi
Pofta buna!
Foarte bine arata pastele cu legume si carnati
Arata bine, si mie-mi plac