Reteta zilei: Paste cu legume si parmezan
PrinteazaPaste cu legume si parmezan din: paste, unt, ceapa, usturoi, crema de branza cu ceapa verde, smantana, lapte integral, parmezan, branza mozzarella, sare, piper negru, fulgi de ardei, spanac, pui, rosii, busuioc.
Ingrediente:
- 300gr paste
- 2 linguri de unt
- 1/2 ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, tocat
- 120gr crema de branza cu ceapa verde
- 1 ceasca smantana
- 1 cana lapte integral
- 1/2 ceasca parmezan ras
- 2 cesti de branza mozzarella, maruntita
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita piper negru
- fulgi de ardei rosu
- 1 1/2 cesti de spanac tocat
- 2 cesti pui, fiert si maruntit
- 1/2 cana de rosii proaspete, bucati
- Busuioc sau patrunjel proaspat, pentru garnitura
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200C. Intr-un vas termorezistent ungeti cu ulei fundul si marginile.
Fierbeti pastele al dente. Intre timp, incalziti unt intr-o tigaie si adaugati ceapa si usturoiul.
Gatiti pentru 3-4 minute.
Adaugati crema de branza si se amesteca sa se topeasca. Reduceti focul la mic. adauga smantana, lapte, parmezan, 1 ceasca de branza mozzarella, sare, piper negru și fulgi de ardei rosu.
amesteca pana cand totul este bine combinat și topit. Opriti focul.
Combinati paste, pui, spanacul si rosiile intr-un castron mare. Adaugati sos și se amesteca usor pentru a se acoperi. Se toarna in vasul de copt preparat.
Adaugati mozzarella ramasa. Coaceti neacoperit timp de aproximativ 20 -25 minute. Garnisiti cu busuioc sau patrunjel si serviti.
Paste cu legume si parmezan
Pofta buna!