Reteta zilei: Paste cu legume si parmezan
PrinteazaPaste cu legume si parmezan din: paste, unt, ceapa, usturoi, crema de branza cu ceapa verde, smantana, lapte integral, parmezan, branza mozzarella, sare, piper negru, fulgi de ardei, spanac, pui, rosii, busuioc.
Ingrediente:
- 300gr paste
- 2 linguri de unt
- 1/2 ceapa, tocata
- 2 catei de usturoi, tocat
- 120gr crema de branza cu ceapa verde
- 1 ceasca smantana
- 1 cana lapte integral
- 1/2 ceasca parmezan ras
- 2 cesti de branza mozzarella, maruntita
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita piper negru
- fulgi de ardei rosu
- 1 1/2 cesti de spanac tocat
- 2 cesti pui, fiert si maruntit
- 1/2 cana de rosii proaspete, bucati
- Busuioc sau patrunjel proaspat, pentru garnitura
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200C. Intr-un vas termorezistent ungeti cu ulei fundul si marginile.
Fierbeti pastele al dente. Intre timp, incalziti unt intr-o tigaie si adaugati ceapa si usturoiul.
Gatiti pentru 3-4 minute.
Adaugati crema de branza si se amesteca sa se topeasca. Reduceti focul la mic.
Se adauga smantana, lapte, parmezan, 1 ceasca de branza mozzarella, sare, piper negru și fulgi de ardei rosu.
Se amesteca pana cand totul este bine combinat și topit. Opriti focul.
Combinati paste, pui, spanacul si rosiile intr-un castron mare.
Adaugati sos și se amesteca usor pentru a se acoperi. Se toarna in vasul de copt preparat.
Adaugati mozzarella ramasa. Coaceti neacoperit timp de aproximativ 20 -25 minute.
Garnisiti cu busuioc sau patrunjel si serviti.
Paste cu legume si parmezan
Pofta buna!