Reteta zilei: Paste cu legume

Printeaza

Paste cu legume din: paste, ulei de masline, dovleac, ceapa, usturoi, ardei iute, ciuperca, ardei gras, dovlecel, smantana, crema de branza, salata creata, nuci, sare, piper.

Poate te intereseaza si Paste cu sunca si legume

Ingrediente:

  • 200g paste
  • ulei de măsline
  • 1 dovleac mic, curatat si tocat
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 2-3 catei de usturoi, tocat marunt
  • 1 ardei iute roșu, curatat de seminte si tocat marunt
  • 1 ciuperca, tocata
  • 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si feliat
  • 1 dovlecel, tocat
  • 150ml smântână
  • 150g crema de branza
  • 100g salata creață
  • 50gr nuci, tocate
  • sare și piper negru proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Se pun bucatile de dovleac pe o foaie de copt intr-o tava, stropiti cu ulei de masline, apoi amestecati.

Coaceți pentru 20-25 de minute. Transferati intr-o farfurie si pastrati deoparte.

Paste_cu_legume_02

Între timp, gatiti pastele al dente. Scurgeti și clatiti cu apa rece.

Adauga un pic de ulei într-o tigaie și se fierb ușor ceapa, usturoiul și ardeii pana se inmoaie, circa 5 minute.

Adăugați ardeiul ciuperci și dovlecei. Se amestecă si gatiti pentru 5 minute.

Paste_cu_legume_07

adaugă dovleacul și se amestecă. Incorporati pastele fierte și se amesteca usor.

transferă amestecul intr-un vas termorezistent.

combină crema și smantana într-o cratiță mică la foc mic, gatiti pana capata consistenta de sos.

Paste_cu_legume_08

Se adaugă 1 lingura ulei de măsline in tigaie si gatiti salata 30 de secunde.

Incorporati in vasul cu paste. Se toarnă sosul peste amestecul de paste și amestecati cu o lingura.

presara nucile tocate și se condimentează cu sare și piper.

Paste_cu_legume_12

Acoperiti vasul cu folie de aluminiu și se coace pentru 30-35 de minute, scoateti folia in ultimele 10 minute.

Serviti pastele calde.

Paste_cu_legume_14

Paste cu legume

Paste_cu_legume_14

Pofta buna!

 

 

Paste cu legume si chimen

din: paste, varza, ciuperci, ulei, sare, piper, chimen, busuioc. Ingrediente: 250 g paste 150 g varză 6 ciuperci proaspete o lingură ulei sare piper 1/2 linguriţă seminţe de chimen busuioc proaspăt   Mod de preparare: In ulei se pun seminţele de chimen să se rumenească. Se lasă 2 minute şi […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.