din: file de peste, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ceapa, rosii, ardei gras, leustean, suc de rosii, apa, sare, piper, zeama de lamaie sau bors. Descoperiți savoarea autentică a ciorbei de pește, o rețetă tradițională românească, perfectă pentru iubitorii de mâncare sănătoasă. Ingrediente: 500g file de […]
Reteta zilei: Paste cu sos de carne si legume
PrinteazaPaste cu sos de carne si legume din: foi de lasagna, carnati, salata, ciuperci, usturoi, unt, vin alb, lamaie, sare grunjoasa.
Poate te intereseaza si Paste cu carne tocata
Ingrediente:
- 8 foi de lasagna, rupte bucati
- 3 cârnați, carnea maruntita
- 2 frunze salata, maruntita
- 180gr ciuperci, feliate
- 5 catei de usturoi, tocat
- 3 linguri unt
- 1/2 ceasca vin alb sec
- 1 lamaie
- 1 vârf de cuțit de sare grunjoasă
Mod de preparare:
Aduceti o oală mare de apă sărată la fiert. Rumeniti carnea de cârnați la foc mediu-mare într-o tigaie medie.
Scoateți din tigaie si pastrati deoparte.
Adaugati ciupercile, gatiti timp de aproximativ 4 minute. Adăugați sare, salata și usturoiul.
Sotati un minut. Transferați legumele peste carne.
Adaugă untul in tigaie să se topească. Se adauga sucul de lamaie, vin și amestecati circa 3 minute la foc mediu-mare.
Fierbe timp de un pic. Apoi se adaugă legumele și cârnați înapoi in tigaie. Amestecati.
Între timp, se fierb foile de lasagna al dente. Se transferă într-un platou de servire, adaugati cu sosul de carne si legume, garnisiti cu parmezan proaspat ras si patrunjel tocat si serviti imediat.
Paste cu sos de carne si legume
Pofta buna!
Maioneza – Istorie, Beneficii, Contraindicații, Valori Nutriționale, Tipuri și Rețete Delicioase
Maioneza este un sos popular, cunoscut pentru textura sa cremoasă și gustul său delicat, dar bogat. Istoria maionezei începe în Europa, iar poveștile despre originea ei variază. Una dintre cele mai cunoscute legende atribuie invenția maionezei orașului Mahon din Insula Minorca, Spania, în jurul […]
Ce-mi plac pastele astea
Vreau si eu din pastele astea 🙂