Reteta zilei: Paste cu sos de ciuperci si verdeata

Printeaza

Paste cu sos de ciuperci si verdeata din: paste, ulei de masline, ciuperci, ceapa, sare, piper, vin, unt, faina, supa, parmezan, mozzarella, patrunjel.

Poate te intereseaza si Paste cu sos de carne si legume

 

Ingrediente:

  • 225gr paste
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 340gr ciuperci proaspete, tăiate
  • 1 ceapă, felii subtiri
  • sare și piper negru proaspat macinat, dupa gust
  • 1/4 cană vin
  • 3 linguri unt nesărat
  • 3 linguri făină
  • 1 1/2 cani supa de pui, legume sau ciuperci
  • 1/2 ceasca parmezan ras
  • 115gr mozzarella, cuburi
  • 3 linguri patrunjel, tocat

 

Mod de preparare:

Gatiti pastele al dente, scurgeti si pastrati deoparte. Incingeti cuptorul la 200C. Intr-o cratita incalziti ulei de masline, se adauga ciupercile si gatiti cateva minute.

Se adaugă ceapa, sare si piper si gatiti până când lichidul de la ciuperci se evaporă.

Adaugati vin si gatiti pana se evapora alcoolul. Incorporati untul, se amestecă până se topește. Adăugați făină și se amestecă sa nu se formeze cocoloase.

Incorporati supa cate putin si amestecati sa se omogenizeze.

Fierbe timp de 2 minute, amestecand frecvent, pana cand sosul se va îngroșa. Opriti focul.

Incorporeaza pastele si se amesteca, adaugati mozarella si presarati parmezan deasupra, apoi dati cratita la cuptor timp de 25-30 de minute.

Presara cu patrunjel si se servesc fierbinti.

 

Paste cu sos de ciuperci si verdeata

Paste_cu_sos_de_ciuperci_si_verdeata_08

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.