Reteta zilei: Paste cu sos de dovleac

Printeaza

Paste cu sos de dovleac din: usturoi, unt, piure de dovleac, supa de pui, nucsoara, praf de chili, piper cayenne, piper negru, smantana, paste.

 

Ingrediente:

  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura unt
  • 1 cană piure de dovleac
  • 1 cană de supa de pui
  • ⅛ linguriță nucșoară
  • ¼ linguriță praf de chili
  • piper cayenne
  • piper negru proaspăt macinat
  • 2 linguri smântână
  • 240gr paste

 

Mod de preparare:

Fierbeti pastele al dente. Scurgeti într-o strecurătoare. Între timp, se prepară sosul.

Tocati usturoiul și adăugați-l intr-o tigaie mare, cu o lingura de unt.

Gatiti la foc mediu-mic timp de 1-2 minute.

Adăugați piureul de dovleac și supa de pui in tigaie și se amestecă pentru a se combina.

Adaugati nucsoara, praf de chili, piper cayenne, piper negru proaspat macinat si se amestecă bine.

Fierbeti la foc mediu-scăzut aproximativ 10 minute, amestecand ocazional.

Se incorporeaza smnatana, se amesteca bine.

Dupa ce ati scurs pastele se amesteca cu sosul si se servesc.

 

Paste cu sos de dovleac

Paste_cu_sos_de_dovleac_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Paste cu sos de vinete cu busuioc

Paste cu sos de vinete cu busuioc din: paste, vinete, bulion, ceapa, ulei, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste 2 vinete 2 linguri bulion o ceapă 2-3 frunzuliţe busuioc 3 linguri ulei sare piper 50 g brânză tofu   Mod de preparare: Vinetele se taie cuburi fără a le curăţa de coajă, se pun […]

 

Paste cu sos de carne de vita

Paste cu sos de carne de vita din: paste, carne de vita, ceapa, oregano, cimbru, suc de rosii, parmezan, vin, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g paste (rigatoni, spaghete, penne) Pentru sos: 500 g carne de vită tocată 1 morcov 2 cepe 1/2 linguriţă oregano 1/2 linguriţă cimbru 2 linguri parmezan 1/2 cană de vin […]

 

Paste cu sos de spanac si ciuperci

Paste cu sos de spanac si ciuperci din: paste, spanac, ciuperci, ceapa, usturoi, margarina, ulei, zeama de lamaie, otet, sare. Ingrediente: 500 g paste 300 g spanac 200 g ciuperci 1 ceapă 1 căpăţână de usturoi 100 g margarină 1 lingură de ulei zeamă de lămâie oţet sare   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Nu prea-mi plac pastele astea!

  2. Nu prea am auzit de sos de dovleac, in rest sunt mare amatoare de paste, si astea mi se par extraordinare, nu stiu sosul ce gust are

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.