Reteta zilei: Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan

Printeaza

Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, piper negru, busuioc, carne tocata de vita, pasta de tomate, patrunjel, oregano, sare, paste.

 

Ingrediente:

  • 4 cani rosii cherry
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • ¼ lingurita piper negru
  • 2 linguri de busuioc proaspat, tocat
  • 1 kg carne tocata de vita
  • 1 cutie pasta de tomate
  • 1 lingurita de patrunjel uscat
  • ½ lingurita oregano uscat
  • ½ lingurita de sare
  • 1 pachet paste fierte

 

Mod de preparare:

incalzeste cuptorul la 200C. Puneti rosiile si usturoiul pe o foaie de copt. stropesc cu ulei de masline si otet, apoi presarati piper negru și busuioc proaspat.

Coaceți timp de 25 minute. Intre timp, gatiti carnea de vita intr-o tigaie mare.

Scurgeti orice grasime. Scoateti rosiile din cuptor.

Adaugati rosiile, usturoiul și busuiocul intr-un blender si procesati pana la omogenizare.

adauga restul de ingredient si amestecati pana la omogenizare. Adaugati sosul in tigaie cu carnea de vita.

acopera si se fierbe la foc mic timp de 30 minute.

toarna peste pastele fierte si se serveste cu parmezan.

Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan

Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan

 

Pofta buna!

 

 

 

Paste cu ulei de masline si ardei iute

Paste cu ulei de masline si ardei iute din: paste, usturoi, ulei de masline, ardei iute, maioneza, suc de lamaie, sare, piper, parmezan.   Ingrediente: 250g de paste (preferabil linguine sau spaghetti) 4 căței de usturoi, tăiați felii subțiri 2 linguri de ulei de măsline 1-2 ardei iute peperoncino, tăiați în bucăți mici 1/2 cană […]

Paste Carbonara cu Smântână – Deliciu Italian Reinterpretat

Paste Carbonara cu Smântână – Deliciu Italian Reinterpretat din: paste, bacon, oua, smantana, parmezan, usturoi, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente: 350g de paste (de preferat tagliatelle sau spaghetti) 200g de bacon tăiat cubulețe 2 ouă mari 150ml de smântână lichidă 50g de parmezan ras 2 căței de usturoi mărunțiți Sare și piper proaspăt măcinat, după […]

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Jos palaria pentru pastele astea 🙂 Arata foarte bine!

  2. Nu-mi palce tipul ala de paste, nu le suport …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.