Pizza cu scoici din: pasta de tomate, scoici, crabi, mozzarella, vin, ulei de masline, amestec de mirodenii, faina de grau, drojdie uscata, ulei vegetal si sare. Ingrediente: 250 g pasta de tomate 500 g scoici 100 g bastonase de crabi sau file de crabi 100 g mozzarella 1/2 de pahar vin alb ulei de masline amestec […]
Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si scoici
PrinteazaPaste cu sos de rosii si scoici din: paste, scoici, ulei de masline, unt, usturoi, rosie, vin alb, patrunjel, suc de lamaie, sare, piper.
Ingrediente:
- 300gr paste
- 10 scoici
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 lingura unt
- 1 cățel de usturoi
- 1 rosie, tăiata
- 1 cană de vin alb
- 1 rădăcină pătrunjel, tocat
- suc de lămâie
- sare si piper
Mod de preparare:
Gatiti pastele al dente, scurgeți și pastrati deoparte.
Între timp, spalati si uscati scoicile. Se condimentează cu sare și piper pe ambele părți.
Încălziți o tigaie mare, turnați ulei de măsline. Adăugați scoicile, gatiti cate 2 minute pe fiecare parte.
Scoateți pe o farfurie.
Dati focul la mic, se adaugă untul și usturoiul. Sotati pentru 10 secunde și apoi adăugați roșiile.
Incorporati vinul, gatiti 30 de secunde. Se condimentează cu sare și piper, adaugati pătrunjelul și pastele. Se amestecă bine.
Serviți pastele calde cu scoici.
Paste cu sos de rosii si scoici
Pofta buna!
poate iti place si:
Pilaf cu scoici din: orez, scoici, crabi, ceapa, unt, sare, piper. Ingrediente: 400 g orez 40 scoici 1 cutie crabi 1/2 l supă sare piper 1 ceapă 150 g unt Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează în unt, apoi se pune orezul spălat bine, scoicile, sare, piper şi supa fierbinte. Se fierb sub […]
Pofta buna!