Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si topping de branza feta

Printeaza

Paste cu sos de rosii si topping de branza feta din: usturoi, ceapa, ardei gras, ardei iute, rosii, ulei de masline, sare, piper negru, coriandru, unt, paste, branza feta, coriandru, limeta si paine cu usturoi.

Paste cu sos de rosii si topping de branza feta

 

Ingrediente pentru paste:

  • 5 catei de usturoi
  • ½ ceasca cepa tocata
  • ½ ceasca ardei gras verde tocat
  • 1 ardei iute
  • 4 rosii
  • 3 linguri de ulei de masline
  • ¼ lingurița de sare
  • ¼ lingurita piper negru
  • 1/2 ceasca coriandru tocat
  • 2 linguri de unt
  • 500g paste (dupa preferinta)

Ingrediente pentru topping:

  • 3 linguri de branza feta maruntita
  • ½ ceasca coriandru tocat
  • 1 limeta
  • salata sau paine cu usturoi

 

Mod de preparare:

Se fierbe apa si se adauga pastele. Gatiti aproximativ 7 minute.

Strecurati pastele si lasati deoparte.

Intre timp feliati usturoiul. Taiati ceapa si ardeiul.

Feliati ardeiul iute si scoateti semintele. Se taie roșiile.

Paste cu sos de rosii si topping de branza feta

Se incalzește o tigaie mare la foc mediu și se adaugă ulei de masline, ceapa, ardei gras, ardei iute, rosiile și gatiti pentru aproximativ 4 minute.

Se adauga usturoiul, piperul, sarea si ½ ceasca de coriandru tocat. Se amesteca impreuna și se adauga untul.

Paste cu sos de rosii si topping de branza feta

Continuati sa amestecati cateva minute dupa ce se topește untul.

Clatiti pastele si adaugati pe un platou.

Acoperiti cu sosul de rosii. Garnisiti cu branza feta, coriandru si zeama de limeta.

Se serveste, dupa preferinta, cu salata sau paine cu usturoi.

Paste cu sos de rosii si topping de branza feta

Paste cu sos de rosii si topping de branza feta

Paste cu sos de rosii si topping de branza feta

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Paste cu sos de legume si nuci de pin

Paste cu sos de legume si nuci de pin din: broccoli, sparanghel, ciuperci, rosii cherry, lamaie, ulei de masline, unt, usturoi, ceapa, patrunjel, nuci de pin, paste, smantana, vin, parmezan.   Ingrediente: 1 ceasca broccoli 5 fire de sparanghel, taiate felii 1 ceasca ciuperci, feliate 1 cana de roșii cherry, taiate in sferturi 1 lamaie […]

 

 

retete

20 de Retete de Colectie

Retete de Colectie: Reteta zilei: Salata de fructe de mare cu verdeata   Salata de fructe de mare cu verdeata din: scoici, calamari, frunze de salata verde, fenicul, fistic, menta, patrunjel, zahar, coaja de portocala, suc de lamaie, ulei, fulgi de ardei rosu.   Ingrediente: 4 scoici 4 calamari 4 frunze salata verde ½ fenicul, […]

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Arata bine rau pastele astea

  2. Ce bine arata pastele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.