Reteta zilei: Paste cu sos de rosii, unt si parmezan

Printeaza

Paste cu sos de rosii, unt si parmezan din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de ardei, rosii, sare, busuioc, paste, unt, parmezan.

 Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:

  • 1/4 cană ulei de măsline
  • 1 ceapa, cuburi
  • 4 căței de usturoi, tocat
  • fulgi de ardei roșu
  • 1 cutie roșii, pasate
  • sare
  • 3 crengute proaspete de busuioc
  • 400gr paste
  • 2 linguri unt nesărat, la temperatura camerei
  • 1/4 ceasca parmezan ras

 

Mod de preparare:

Incalziti ulei în tigaie la foc mediu-scăzut. Adăugați ceapa si gatiti, amestecand frecvent, aproximativ 12 minute.

Se adauga usturoi și continuati sa gătiti pentru inca 2-4 minute, amestecand des.

Adăugați fulgi de ardei roșu și gatiti timp de un minut. Dati focul la mediu și se incorporeaza roșiile.

Se condimentează cu sare și se continuă gatirea aproximativ 20 de minute.

Opriti focul si și se adauga busuioc. Pastrati sosul deoparte. Gatiti pastele conform indicatiilor de pe pachet.

Scurgeti pastele, rezervând 1/2 cana de lichid in care au fiert.

Scoateti busuiocul din sos și incalziti, se adauga lichidul de la paste si se aduce sosul la fierbere.

Se incorporeaza pastele și gatiti inca 2 minute.

Opriți focul, se adauga unt și parmezan, se amesteca pana se topeste parmezanul. Serviti imediat.

 

Paste cu sos de rosii, unt si parmezan

Paste_cu_sos_de_rosii_unt_si_parmezan_07

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Imi plac pastele, simple si bune

  2. Imi place si mie, dar parca as mai pune ceva, inca nu stiu ce, dar tot as pune

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.