Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si vinete pane
PrinteazaO reteta simpla de Paste cu sos de rosii si vinete pane din: vinata, sare, faina, ou, lapte, pesmt, parmezan praf de usturoi paste, sos de rosii, mozzarella.
Ingrediente:
- 1 vinata
- ½ lingura de sare
- ⅓ ceașcă făină
- 1 ou
- 2 linguri de lapte
- ½ ceasca pesmet
- ¼ cană parmezan ras
- ¼ linguriță praf de usturoi
- 240gr paste
- 600gr sos de rosii
- 1 cană mozzarella mărunțită
Mod de preparare:
Feliati vinetele. Se presara cu sare si se lasa intr-o strecuratoare pentru 45-60 de minute. Uscati cu prosoape de hartie.
Se incalzeste cuptorul la 200C.
Așezați feliile într-o punga care se inchide ermetic, se adauga faina, se agită bine.
Într-un castron, amestecati împreună ou și lapte. Într-un al doilea bol, se amestecă împreună pesmetul, parmezan și praf de usturoi.
Scufundati fiecare felie de vinete în ou, apoi în pesmetul condimentat. Așezați feliile pe o foaie de copt.
Dati la cuptor timp de 25 minute. Între timp, gatiti pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
Scurgeti pastele, adaugati in cratita și se adaugă sosul de paste. Se amestecă pentru a se acoperi.
Se taie cateva felii de vinete pane cuburi si se incorporeaza in cratita cu pastele.
Se transfera intr-un vas de copt apoi acoperiti cu feliile de vinete întregi
Adaugati mozzarella mărunțită.
Dati la cuptor 10-15 minute.
Serviti preparatul cald.
Paste cu sos de rosii si vinete pane
Pofta buna!