Reteta zilei: Paste cu trei feluri de branza
PrinteazaPaste cu trei feluri de branza din: paste, unt, faina, lapte, sare, piper negru, piper alb, branza cheddar, branza gruyere, branza telemea, pesmet, ulei de masline.
Ingrediente:
- 500gr paste
- 4 linguri unt nesarat
- 1/4 ceasca faina
- 5 cesti de lapte
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita negru sau piper alb
- 1 1/2 cani branza cheddar, maruntita
- 1 1/2 cani branza gruyere, maruntita
- 1 1/2 cani branza telemea, maruntita
Topping:
- 1 1/ 2 linguri de pesmet
- Sare si piper, dupa gust
- ulei de masline
Mod de preparare:
Fierbeti pastele al dente in apa clocotita cu sare. Intr-o cratita mare, se topeste untul la foc mediu. Adaugati faina si se fierbe amestecul timp de aproximativ 2 minute. Se amesteca continuu. Apoi, se toarna laptele.
Amestecati continuu pana se combina. Gatiti sosul la foc mediu pana se ingroasa si devine cremos, aproximativ 10 minute. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-un bol mare, se combina pastele, sos, branzeturi si se amesteca.
Transferati pastele intr-un vas termorezistent. Acoperiti cu amestecul de pesmet, sare, piper si stropiti cu ulei de masline. Se coace la 200C timp de 10 minute. Serviti imediat.
Paste cu trei feluri de branza
Pofta buna!