Reteta zilei: Paste umplute cu branza si sos de rosii
PrinteazaPaste umplute cu branza si sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, carne de vita, vin rosu, pasta de tomate, rosii, sos de rosii, sare, piper, busuioc, patrunjel, oregano, ricotta, mozzarella, parmezan, busuioc, cannelloni.
Ingrediente sos:
- 1 lingura ulei de masline
- ½ ceasca de ceapa tocata
- 4 căței de usturoi tocat
- 1 kg carne de vita tocata
- ½ ceasca vin rosu
- 1 cutie pasta de tomate
- 1 cutie rosii cubulete
- 1 cutie sos de rosii
- ½ linguriță de sare
- 1 linguriță de piper negru
- 2 linguri de busuioc proaspăt tocat
- 1 ligurita patrunjel uscat
- 1 linguriță oregano uscat
Ingrediente umplutura:
- 450gr ricotta
- 2 cesti mozzarella mărunțită
- ½ ceasca parmezan ras
- ¼ ceasca busuioc proaspat tocat
- ½ linguriță pătrunjel uscat
- ½ linguriță oregano uscat
- 12 cannelloni
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 170C.
Incalziti uleiul de măsline într-o tigaie mare, se adauga ceapa, gatiti 3-4 minute apoi se adaugă usturoiul și gatiti timp de un minut.
Adaugati carnea si rumeniti. Adaugati vinul roșu, pasta de tomate, rosii cubulete si sos de rosii.
Adaugati sare, piper negru, busuioc proaspăt, patrunjelul si oregano.
Reduceti focul la mic, acoperiti și se fierbe 20-30 minute.
Aduceti o oală mare de apă la fiert.
Adaugati pastele si gatiti 4-5 minute, scurgeti, apoi pastrati deoparte.
Într-un bol mediu, combinati ricotta, 1 cana mozzarella, parmezan, busuioc, pătrunjel și oregano.
Puneti acest amestec într-o pungă si taiati coltul pungii, apoi umpleti pastele.
Se toarnă jumătate din sos într-un vas de copt, adaugati pastele umplute.
Apoi turnati restul de sos.
Acoperiti cu restul de brânză.
Dati la cuptor și coaceti timp de 20-25 de minute.
Serviti calde.
Paste umplute cu branza si sos de rosii
Pofta buna!
Interesante pastele astea. Foarte tare modul in care le-ai facut