Reteta zilei: Paste umplute
PrinteazaPaste umplute din: vita, paste, ceapa, usturoi, rosii, sos de rosii, busuioc, mozzarella, parmezan, ulei, sare si piper.
- 1/2 kg carne tocata vita
- 20 paste de umplut
- 1 ceapa tocata
- 3 căței de usturoi tocat
- 2 roșii
- 2 linguri sos de roșii
- 1/3 linguriță de busuioc uscat
- 1 cană de brânză mozzarella, rasă
- 1/3 cană de parmezan, ras
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare si piper
Mod de preparare:
Aduceți o oală mare cu apă ușor sărată la fierbere.
Adăugați pastele și gătiți timp de 8 minute, scurgeți-le.
Curățați roșiile, dupa ce le-ati crestat si le-ati oparit. Maruntiti.
Preîncălziți cuptorul la 175C.
Într-o tigaie mare încălziți 2 linguri de ulei de măsline. Sotati ceapa pentru aproximativ 3 minute.
Adăugați carnea de vită și gătiți-o cu ceapă la foc mediu până când carnea nu mai este roz, aproximativ 10-15 minute.
Se amestecă roșiile și pasta de roșii, busuiocul, sarea și piperul. Gatiti inca 5 minute. Adăugați usturoi și opriți focul.
Umpleți pastele cu amestecul de carne, folosind o linguriță și aranjați-le într-un vas de copt uns înainte.
Acoperiți cu folie și coaceți timp de 30 de minute.
Scoateți folia, presărați parmezan și coaceți încă 10 minute.
Se lasă să se odihnească 3 minute și se servește.
Paste umplute
Pofta buna!