Reteta zilei: Pateu de ficat de pui
PrinteazaPateu de ficat de pui din: ficat de pui, morcov, ceapa, sare, piper, marar, coniac, unt, ulei de masline.
Ingrediente:
- 1 kg ficat de pui
- 1 morcov ras
- 1 ceapa tocata
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper
- 1/4 linguriță de mărar proaspăt tocat
- 1 linguriță coniac
- 2 linguri unt
- 2 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Se spala si se toaca ficatul.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu.
Se adaugă morcovul ras și ceapa tocată, se sotează aproximativ 5 minute.
Adăugați ficatul de pui și gătiți încă 10 minute. Adăugați mărar, sare și piper.
Se amestecă bine, se oprește focul și se lasă să se răcească ușor.
Puneți amestecul într-un blender cu unt și coniac, omogenizați.
Se transferă în castron, se acoperă și se pune la frigider timp de aproximativ 2 ore.
Servește pe felii de paine.
Pateu de ficat de pui
Pofta buna!
O reteta delicioasa de pateu din: ficat de pui, miere, ulei de masline, marar verde. Ingrediente: 250-300 g ficăţei de pui 1-2 linguriţe miere 1 lingură ulei de măsline mărar verde sau uscat Mod de preparare: Fierbi ficăţeii foarte bine în apă cu sare, apoi scurgi apa din oală. Pasezi, folosind blenderul sau […]
Pateu din ficăţei de pui cu mere
O reteta delicioasa de Pateu din ficăţei de pui cu mere din: unt, mar, ceapa, ficatei de pui, rachiu de mere, cimbru, smantana, sare si piper. Ingrediente: 200g unt 1 măr galben aromat 50 g ceapă 450 g ficăţei de pui 50 ml rachiu de mere (Calvados), coniac sau whisky 1 linguriţă cimbru uscat 50 […]
Pasta din ficat de porc din: ficat de porc, unt, ulei, ceapa, coniac, sare, nucsoara, piper. Ingrediente: 200-300 g ficat de porc (sau fimţei de pasăre) 150-200 g unt 100 ml ulei 100 g ceapă o lingură coniac sare nucşoară piper, după preferinţă Mod de preparare: Se pune la fiert ficatul şi când aproape […]
Pofta buna!