Inainte de apariţia frigiderelor, când oamenii doreau să trimită în dar carne de căprioară, cel mai simplu mod era să o îmbrace într-o crustă de aluat şi să o trimită sub forma unor plăcintele. Există mai multe relatări în care se menţionează acest obicei de a trimite plăcinţele dintr-o parte într-alta a ţării şi chiar […]
Reteta zilei: Pateuri cu branza si spanac
PrinteazaPateuri cu branza si spanac din: ulei de masline, ceapa, spanac, unt, aluat de patiserie, ou, nucsoara, feta, parmezan, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 275gr spanac
- 4 linguri unt, topit
- 4 foi de aluat de patiserie
- 1 ou
- 1 praf nucsoara
- 75gr branza feta, cuburi
- 1 lingura parmezan, ras
- sare si piper
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190C. Ungeti forme de briose. Incalziti uleiul, adaugati ceapa si gatiti 5-6 minute. Adaugati spanacul si mai gatiti cateva minute.
Taiati aluatul in bucati de aceeasi dimensiune, apoi taiati restul de aluat fasii.
Bateti oul si amestecati cu nucsoara, sare, piper, branza feta, parmezan, si amestecul de spanac.
Umpleti aluatul cu amestecul din bol si asezati in forme. Asezati deasupra fasii de aluat.
Ungeti cu unt. dati la cuptor 30-35 de minute.
Pateuri cu branza si spanac
Pofta buna!
In bucătăria englezească, pateurile au o tradiţie lungă, datând încă din Evul Mediu. De-a lungul anilor s-au inventat diverse variante, însă formula de bază, cu carne şi legume coapte într-un înveliş de aluat, a rămas neschimbată. Dintre aceste pateuri, cele mai cunoscute sunt cele de Cornwall. Iniţial ele erau alimentul de bază al minerilor. Pe […]