sifon, otet, sare, ulei, faina, margarina, organe de miel, oua, paine, lapte, smantana, marar, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: aluat (1 cana=250 ml): 1 cana sifon caldut 1 lingurita otet 1 lingurita sare 1/2 cana ulei 300 g faina 100 g margarina umplutura: 750 g organe de miel (inima, […]
Reteta zilei: Pateuri cu carne
PrinteazaPateuri cu carne din: faina, apa, ulei, votca, carne tocata, lapte, zahar, ceapa, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 1/2 cani de faina
- 1/2 cană de apă
- 4 linguri de ulei de măsline
- 1/2 linguriță zahăr
- 1 linguriță votcă
- 1/2 kg carne tocata
- ulei de avocado
- 1/2 ceapa tocata
- 6 linguri lapte
- 1 linguriță pătrunjel tocat
- sare si piper
Mod de preparare:
Într-un castron mare, cernem împreună zahărul, sarea și făina. Adăugați ulei de măsline și vodcă.
Pune apă în amestecul de făină amestecând și frământând aluatul până când este uniform, moale și să nu se lipească de mâini.
Adăugați puțină făină dacă aluatul este lipicios sau apă dacă este rigid. Așezați aluatul deoparte și pregătiți umplutura.
Într-un castron separat, amestecați carnea de vită, ceapa tocată mărunt și pătrunjelul.
Condimentați amestecul cu sare și piper și amestecați laptele. Pe o suprafață ușor făinată, rulați aluatul.
Tăiați cercuri folosind o farfurie mică sau un pahar. Adunați restul de aluat într-o minge și rulați din nou.
Repetați până când ați folosit tot aluatul. Așezați aproximativ 2 linguri de umplutură pe o parte a aluatului.
Îndoiți cealaltă jumătate a cercului și strângeți marginile ferm împreună folosind degetele.
Într-o tigaie mare, încălziți uleiul și adaugati pateurile.
Se prăjesc aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
Scurge pe prosoape de hârtie, se lasă să se odihnească câteva minute.
Se servesc calde.
Pateuri cu carne
Gustoase si delicioase, usor de preparat, potrivite pentru orice ocazie.
Pofta buna!
carne de vita, ulei, unt, faina, apa, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 400 g carne de vita ulei pentru aluat: 250 g unt 400 g faina 8 linguri cu apa 1 lingura cu suc de lamaie sare Mod de preparare: Frământă untul cu făina, sare, apă şi […]
Pateuri de cartofi cu branza dulce de vaca
cartofi, oua, faină, unt, brânză dulce de vacă, brânză-telemea, lapte. Ingrediente: 3,5 kg cartofi 5 albuşuri de ou 150 g faină 50 g unt 250 g brânză dulce de vacă 250 g brânză-telemea 500 ml lapte Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă, apoi se […]
Pofta buna!