Reteta zilei: Pateuri cu legume

Printeaza

Pateuri cu legume din: aluat de patiserie, parmezan, patrunjel, oua, fasole, morcovi, praz, mazare, sare, piper,verdeata, rosii din conserva, unt, faina, zahar, marar, apa.

 

Ingrediente: 

  • 225gr aluat de patiserie
  • 1 lingura parmezan, ras
  • 1 lingura patrunjel, tocat
  • oua batute
  • 175gr fasole boabe
  • 115gr morcovi baby
  • 4 fire praz baby
  • 75gr mazare
  • sare si piper
  • verdeata, pentru servire

Ingrediente sos:

  • 200gr rosii din conserva
  • 25gr unt
  • 25gr faina
  • 1 praf zahar
  • 3 linguri marar tocat
  • 300ml apa

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 220C. Ungeti o tava si pastrati deoparte.

Intindeti aluatul si presarati parmezan si patrunjel. Adunati si mai intindeti odata, astfel incat acestea sa fie incorporate in aluat.

Taiati in 4 si asezati in tava. Crestati pe diagonala.Ungeti cu unt si dati la cuptor 12-15 minute.

Pateuri cu legume
Intre timp, pregatiti sosul. Adaugati toate ingredientele intr-o cratita.

Gatiti pana cand scade. Asezonati cu sare si piper.

Pateuri cu legume
Fierbeti fasolea in apa clocotita timp de 8 minute.

Adaugati morcovii, prazul si mazarea si mai gatiti 5 minute. Scurgeti bine.

Pateuri cu legume
Scoateti pateurile din cuptor, decpati partea de deasupra.

Adaugati legumele in interiorul pateurilor.

Pateuri cu legume

Stropiti cu sos, adaugati bucatile decupate din pateuri si serviti cu verdeata.

Pateuri cu legume

Pateuri cu legume

Pateuri cu legume

 

Pofta buna!

 

 

 

Pateuri cu carne de miel

Pateuri cu carne de miel din: carne tocata de miel, ceapa rosie, rosii uscate, oregano, sare, piper, pita, salata. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, […]

Pateuri cu carne

Pateuri cu carne din: faina, untura, drojdie, sare, carne macra, ceapa, oua, sare si piper.   Ingredinte: Pentru aluat: 1 kg. faina 1/2 kg. untura (osinza) tocata prin masina de 2 ori 1 pahar mic de apa calduta drojdie si sare pentru umplutura: 1/2 kg. carne macra 1 buc. ceapa 2 oua sare piper   […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.