Pateuri cu carne de miel din: carne tocata de miel, ceapa rosie, rosii uscate, oregano, sare, piper, pita, salata. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, […]
Reteta zilei: Pateuri cu legume
PrinteazaPateuri cu legume din: aluat de patiserie, parmezan, patrunjel, oua, fasole, morcovi, praz, mazare, sare, piper,verdeata, rosii din conserva, unt, faina, zahar, marar, apa.
Ingrediente:
- 225gr aluat de patiserie
- 1 lingura parmezan, ras
- 1 lingura patrunjel, tocat
- oua batute
- 175gr fasole boabe
- 115gr morcovi baby
- 4 fire praz baby
- 75gr mazare
- sare si piper
- verdeata, pentru servire
Ingrediente sos:
- 200gr rosii din conserva
- 25gr unt
- 25gr faina
- 1 praf zahar
- 3 linguri marar tocat
- 300ml apa
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 220C. Ungeti o tava si pastrati deoparte.
Intindeti aluatul si presarati parmezan si patrunjel. Adunati si mai intindeti odata, astfel incat acestea sa fie incorporate in aluat.
Taiati in 4 si asezati in tava. Crestati pe diagonala.Ungeti cu unt si dati la cuptor 12-15 minute.
Intre timp, pregatiti sosul. Adaugati toate ingredientele intr-o cratita.
Gatiti pana cand scade. Asezonati cu sare si piper.
Fierbeti fasolea in apa clocotita timp de 8 minute.
Adaugati morcovii, prazul si mazarea si mai gatiti 5 minute. Scurgeti bine.
Scoateti pateurile din cuptor, decpati partea de deasupra.
Adaugati legumele in interiorul pateurilor.
Stropiti cu sos, adaugati bucatile decupate din pateuri si serviti cu verdeata.
Pateuri cu legume
Pofta buna!
Pateuri cu carne din: faina, untura, drojdie, sare, carne macra, ceapa, oua, sare si piper. Ingredinte: Pentru aluat: 1 kg. faina 1/2 kg. untura (osinza) tocata prin masina de 2 ori 1 pahar mic de apa calduta drojdie si sare pentru umplutura: 1/2 kg. carne macra 1 buc. ceapa 2 oua sare piper […]