Pateuri cu cartofi din: faina, ulei, iaurt, zahar, drojdie, cartofi, ceapa. Ingrediente: 3 pahare făină 1/2 pahar ulei 1 praf sare 1 pahar iaurt 1 linguriţă zahăr 7 g drojdie uscată 1 gălbenuş, pentru uns 1 kg cartofi 2 cepe sare piper ulei Mod de preparare: Pentru aluat, încălzeşti puţin iaurtul cu uleiul, apoi […]
Reteta zilei: Pateuri cu nutella si banane
PrinteazaPateuri cu nutella si banane din: aluat de patiserie, nutella, crema de branza, galbenus de ou, faina, zahar, vanilie, sare, banana.
Ingrediente:
- 2 foi de aluat de patiserie
- 1/2 ceasca Nutella
- 2 uncii crema de branza
- 1 galbenus de ou
- 1 1/2 linguri de faina
- 2 linguri de zahar
- 1/2 lingurita vanilie
- 1/4 lingurita sare
- 1 banana, feliata
- 1 ou batut
- zahar pentru servire
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C.
Folosind un mixer bateti nutella , crema de branza , galbenus de ou , zahar , sare , vanilie si faina pana la omogenizare.
Taiati foile de aluat sub forma de patrate. Puneti intr-o tava jumatate din patratele de aluat.
Intr-un castron mic bateti oul.
Umpleti cu aproximativ doua lingurițe de amestec patratele si adaugati cate o felie de banana.
Adagati celelalte patrate deasura, ungeti cu ou si lipiti marginile cu o furculita. Se presara cu zahar.
Coaceți pentru 18-22 minute. Lasati sa se raceasca si serviti.
Pateuri cu nutella si banane
Pofta buna!
Pateuri de Cornwall din: faina, untura, unt, antricot de vita, sare, cartofi, piper, ceapa, patrunjel. Ingrediente: 175 g făină un vârf de sare 125 g amestec de untură şi unt apă 250 g antricot de vită, tăiat în cuburi mici 2 cartofi mari, curăţaţi şi tăiaţi în felii subţiri 50 g rutobaga (nap suedez) tăiat […]
Inainte de apariţia frigiderelor, când oamenii doreau să trimită în dar carne de căprioară, cel mai simplu mod era să o îmbrace într-o crustă de aluat şi să o trimită sub forma unor plăcintele. Există mai multe relatări în care se menţionează acest obicei de a trimite plăcinţele dintr-o parte într-alta a ţării şi chiar […]