Reteta zilei: Pateuri cu nutella si banane

Printeaza

Pateuri cu nutella si banane din: aluat de patiserie, nutella, crema de branza, galbenus de ou, faina, zahar, vanilie, sare, banana.

 

Ingrediente:

  • 2 foi de aluat de patiserie
  • 1/2 ceasca Nutella
  • 2 uncii crema de branza
  • 1 galbenus de ou
  • 1 1/2 linguri de faina
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita vanilie
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 banana, feliata
  • 1 ou batut
  • zahar pentru servire

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C.

Folosind un mixer bateti nutella , crema de branza , galbenus de ou , zahar , sare , vanilie si faina pana la omogenizare.

Taiati foile de aluat sub forma de patrate. Puneti intr-o tava jumatate din patratele de aluat.

Pateuri cu nutella si banane

Intr-un castron mic bateti oul.

Umpleti cu aproximativ doua lingurițe de amestec patratele si adaugati cate o felie de banana.

Adagati celelalte patrate deasura, ungeti cu ou si lipiti marginile cu o furculita. Se presara cu zahar.

Pateuri cu nutella si banane

Coaceți pentru 18-22 minute. Lasati sa se raceasca si serviti.

Pateuri cu nutella si banane

Pateuri cu nutella si banane

Pateuri cu nutella si banane

 

Pofta buna!

 

 

 

Pateuri cu cartofi

Pateuri cu cartofi din: faina, ulei, iaurt, zahar, drojdie, cartofi, ceapa. Ingrediente: 3 pahare făină 1/2 pahar ulei 1 praf sare 1 pahar iaurt 1 linguriţă zahăr 7 g drojdie uscată 1 gălbenuş, pentru uns 1 kg cartofi 2 cepe sare piper ulei   Mod de preparare: Pentru aluat, încălzeşti puţin iaurtul cu uleiul, apoi […]

Pateuri de Cornwall

Pateuri de Cornwall din: faina, untura, unt, antricot de vita, sare, cartofi, piper, ceapa, patrunjel. Ingrediente: 175 g făină un vârf de sare 125 g amestec de untură şi unt apă 250 g antricot de vită, tăiat în cuburi mici 2 cartofi mari, curăţaţi şi tăiaţi în felii subţiri 50 g rutobaga (nap suedez) tăiat […]

 

Pateuri cu carne de caprioara

Inainte de apariţia frigiderelor, când oamenii doreau să trimită în dar carne de căprioară, cel mai simplu mod era să o îmbrace într-o crustă de aluat şi să o trimită sub forma unor plăcintele. Există mai multe relatări în care se menţionează acest obicei de a trimite plăcinţele dintr-o parte într-alta a ţării şi chiar […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.