Pateuri cu unt de arahide din: aluat de patiserie, unt de arahide, banana, ou, nuci, seminte de susan. Ingrediente: 300 g aluat de patiserie 130 g unt de arahide 1 banana, feliata 1 ou, bătut 1 lingura nuci sau semințe de susan Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 190ºC. Formati 4 dreptunghiuri lungi […]
Reteta zilei: Pateuri cu porumb si branza feta
PrinteazaPateuri cu porumb si branza feta din: porumb, branza feta, ou, crema de branza, parmezan, ceapa verde, foi de patiserie, unt, piper.
Ingrediente:
- 250gr porumb
- 115gr branza feta
- 1 ou batut
- 2 linguri crema de branza tartinabila
- 15gr parmezan ras
- 3 fire ceapa verde, tocata
- 8-10 foi de patiserie
- 8 linguri unt,topit
- piper
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190C. Ungeti 2 tavi.
Scurgeti porumbul si puneti intr-un bol. Adaugati branza feta si amestecati.
Adaugati oul, crema de branza, parmezanul, ceapa verde si piperul. Amestecati foarte bine.
Taiati foile de placinta in jumatati si ungeti cu unt.
Adaugati in mijloc cate o lingura de amestec de porumb si adunati aluatul, ca si cum ati construi un saculet.
Ungeti cu unt sa stea lipit.
Dati la cuptor 15 minute. Serviti pateurile calde.
Pateuri cu porumb si branza feta
Pofta buna!