Înghețată cu Matcha: Rețetă Japoneză Tradițională din: ceai matcha, lapte integral, smantana lichida, zahar granulat, galbenusuri de ou, extract de vanilie. Ingrediente: 2 lingurițe de ceai matcha 1 cană de lapte integral 1 cană de smântână lichidă 1/2 cană de zahăr granulat 4 gălbenușuri de ou 1 linguriță de extract de vanilie Mod […]
Reteta zilei: Pateuri cu sos de afine
PrinteazaPateuri cu sos de afine din: aluat de patiserie, sos de afine, fulgi de ciocolata alba, ulei, ou, apa.
Ingrediente
- 1 pachet aluat de patiserie
- 1 cana sos de afine
- 1/3 cana de fulgi de ciocolata alba
- 1/4 lingurita de ulei
- 1 ou, batut cu 1/4 lingurita de apa
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180C. Intr-o tava asezati hartie de copt. Intindeti aluatul si formati cercuri mici. In mijlocul fiecarui cerc adaugati 2 linguri de sos de afine.
Prindeti capetele si aplatizati cu ajutorul unei furculite. Ungeti cu ou. Crestati pe mijloc. Coaceti pentru 10-13 minute.
Scoateti din cuptor, lasati sa se odihneasca si intre timp topiti fulgii de ciocolata.
Dupa ce pateurile s-au racit turnati ciocolata topita deasupra, lasati cateva minute si serviti.
Pateuri cu sos de afine
Pofta buna!
Orez negru și fructe de mare la tigaie
Orez negru și fructe de mare la tigaie din: orez negru, creveti, calamari, ardei, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline.sare, piper, suc de lamaie, marar. Ingrediente: 1 ceașcă de orez negru 200g de creveți mari, curățați și deveghezați 200g de calamari, tăiați în inele subțiri 1 ardei roșu, tăiat în fâșii subțiri 1 ceapă roșie […]
Ce bine arata pateurile astea 🙂