Reteta zilei: Pateuri umplute cu cartofi

Printeaza

Pateuri umplute cu cartofi din: cartof, ulei, ceapa rosie, ghimbir, usturoi, praf de curry, chili, turmeric, zahar, piper alb, sare, coriandru, aluat de patiserie, ou.

 

Ingrediente:

  • 1 cartof
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • 1 1/2 lingurite ghimbir proaspăt ras
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 1 lingurita praf de curry
  • 1/4 lingurita praf de chili
  • 1/4 linguriță turmeric
  • 1/2 lingurita zahăr
  • 1/8 lingurita piper alb măcinat
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 lingură coriandru tocat marunt
  • 1 pachet de foi de patiserie congelate, decongelate
  • 1 ou, bătut

 

Mod de preparare:

Aduceti o oală mică de apă la fiert. Curatati cartofii și taiati în bucăți mari.

Se fierb aproximativ 15-20 de minute. Se scurg și se clătesc cu apă rece.

Maruntiti si pastrati deoparte.

Incalziti ulei într-o tigaie mare. Gatiti ceapa, amestecand frecvent, timp de aproximativ 10 minute.

Adaugati ghimbirul și usturoiul și se fierb timp de 1 minut.

Adaugati pudra de curry, praf de chili si curcuma si se fierb timp de 1 minut.

Adăugați cuburi de cartofi, zahăr, sare și piper și se fierbe timp de inca 5 minute.

Opriti focul si lasati sa se raceasca. Incingeti cuptorul la 200C.

Intindeti alatul si decupati cercuri.

Puneti cate o lingura de umplutura in mijlocul fiecarui cerc.

Rulati, formand un semicerc, lipind marginile cu o furculita.

Ungeti cu ou batut si dati la cuptor timp de 20 de minute.

Lasati sa se raceasca usor si serviti.

 

Pateuri umplute cu cartofi

Pateuri_umplute_cu_cartofi_14

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Vreau sa gust si eu din pateurile astea, cum facem ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.