Peltea delicioasa de zmeura din: zmeura, zahar. Ingrediente: cantităţi egale de zmeură şi de zahăr Mod de preparare: Strecori zeama de zmeură zdrobită (prin tifon). Pui la 1 litru de zeamă 1 kg de zahăr. Pui compoziţia obţinută la fiert şi încerci, din când în când, pe farfurie câteva picături, pentru […]
Reteta zilei: Peltea de gutui
PrinteazaPeltea de gutui – Gutuia este un fruct gustos si aromat si singurul de la care nu se arunca nimic. Dupa ce ati facut dulceata de gutui v-au ramas cojile si cotoarele din care puteti obtine o delicioasa peltea de gutui.
Ingrediente:
- cojile si cotoarele care v-au ramas de la dulceata de gutui
- 3-4 mere
- 1,5 litri apa
- 1 kg zahar
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare:
Peste cojile si cotoarele gutuilor impreuna cu merele taiate in sferturi se pune apa, dupa care se pun la fiert pentru o ora.
Dupa aceea se strecoara lichidul in care se va pune zaharul si se pune din nou la fiert.
Se spumeaza din cand in cand, iar cand compozitia se leaga, se adauga zeama de la o lamaie.
Aveti grija sa nu fierbeti prea mult pelteaua de gutui ca sa nu se intareasca.
Compozitia de peltea de gutui se pune fierbinte in borcane, iar dupa ce s-a racit se depoziteaza in camara, la intuneric si racoare.
Este delicioasa, ca o miere foarte parfumata care poate fi servita simpla ca serbetul sau poate fi folosita la diverse prajituri si deserturi.
Peltea de gutui
Pofta buna!
Peltea de mere acrisoare din: mere acrisoare, apa, zahar, baton de vanilie. Ingrediente: 3 kg mere acrișoare 5 l apă 1,350 kg zahăr 1/2 baton de vanilie Mod de preparare: Speli bine merele și le cureți de codițe, apoi le tai în jumătate. Le pui într-o oală de 10 litri și le acoperi […]
Pofta buna!
Daaaaaaaa
A iesit foarte buna pelteaua