Reteta zilei: Penne Bolognese

Printeaza

Penne Bolognese din: ulei de masline, ceapa, telina, morcov, carne de vita, oregano, maghiran, busuioc, vin rosu, supa de vita, pasta de tomate, lapte, usturoi, sare, piper, penne, parmezan.

 

Ingrediente:

  • ¼ ceasca ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 tulpini de telina, tocata
  • 2 morcovi, tocati
  • 2 kg carne de vita, tocata
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingura maghiran uscat
  • 1 lingura busuioc uscat
  • 1 cana vin rosu
  • 1 cana supa de carne de vita
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • 1 cana de lapte
  • 5 catei de usturoi
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 pachet penne
  • Parmezan proaspat ras

 

Mod de preparare:

Incalziti uleiul de masline intr-un wok la foc mediu . Adaugati ceapa , telina si morcovii si gatiti in ulei pana cand se inmoaie , aproximativ 6-8 minute.

Incorporati carnea de vita. Amestecand ocazional , gatiti pana cand se rumeneste.

Adaugati oregano , maghiran si busuioc si continuati sa gatiti timp de un minut sau doua. adauga vinul, supa, pasta de tomate , lapte și usturoi.

Se amesteca pentru a se combina și se aduce la fierbere ușoara. condimenteaza cu sare și piper dupa gust. Dati focul la mic si gatiti timp de 1 ora, amestecand din cand in cand.

Gatiti pastele al dente. Rezervati o ceasca de apa de la paste. Se adauga pastele in wok si daca este nevoie adaugati si lichidul de la paste. Amestecati si serviti pastele presarate cu parmezan.

 

Penne Bolognese

Penne Bolognese

 

Pofta buna!

 

 

 

 

3 comentarii

  1. O reteta destul de simplu de facut si delicioasa! Felicitari pentru articol.

  2. Ca mi ai facut pofta de niste paste 🙂

  3. Bravo, bune pastele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.