Reteta zilei: Penne carbonara cu nuci pecan
PrinteazaPenne carbonara cu nuci pecan din: ceapa, ulei de masline, cimbru, usturoi, nuci pecan, smantana, lapte, parmezan, sare, piper, penne.
Nucile pecan sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine și minerale. Acestea conțin în special acizi grași mononesaturați, cum ar fi acidul oleic, care este benefic pentru sănătatea inimii. De asemenea, nucile pecan sunt o sursă bună de antioxidanți și conțin cantități semnificative de vitamine B și E, precum și de minerale, cum ar fi magneziul, potasiul și zincul.
Sănătatea inimii: Grăsimile sănătoase din nucile pecan pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău (LDL) și la creșterea nivelului de colesterol bun (HDL), protejând astfel inima și arterele.
Antioxidanți: Nucile pecan sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi vitamina E, care ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi.
Controlul greutății: Consumul moderat de nuci pecan poate contribui la menținerea unei greutăți sănătoase datorită conținutului lor ridicat de fibre și grăsimi sățioase.
Sănătatea cerebrală: Acizii grași omega-3 din nucile pecan sunt benefici pentru sănătatea creierului, putând ajuta la îmbunătățirea funcțiilor cognitive și la reducerea riscului de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimerul.
Ingrediente:
- 3 cepe, felii
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 fire cimbru
- 1 catel de usturoi, tocat
- 100gr nuci pecan, tocate
- 250ml smantana
- ½ cana lapte
- 40gr parmezan ras
- sare si piper, dupa gust
- 400gr penne
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, adăugați uleiul de măsline, ceapa și cimbrul. Gatiti timp de 5 minute, amestecand din cand in cand. Apoi dati focul la mic și gătiți timp de încă 4 minute.
Adăugați usturoiul, nucile, smântână și lapte. Se amestecă și apoi se trasnfera la blender.
Adăugați parmezanul și amestecați. Adăugați sare și piper, dupa gust.
Gatiti pastele al dente. Apoi amestecați pastele cu sosul și serviți imediat.
Penne carbonara cu nuci pecan
Pofta buna!