Reteta zilei: Penne carbonara
PrinteazaO reteta delicioasa de Penne Carbonara din: penne, sunca, maggi, oua, smantana, vin, sare, piper, praf de usturoi si cascaval.
Ingrediente:
- 500 g penne panzani
- 200 g sunca
- 1 plic maggi ideea zile paste carbonara
- 3 oua
- 200-300 g smantana
- 1 ceasca vin
- sare
- piper
- praf de usturoi
- cascaval
Mod de preparare:
Pentru sos: se taie sunca felii subtiri si se pune la prajit intr-o tigaie tip wok cu un strop de ulei de masline. Intr-un castron se toarna vinul si continutul plicului de maggi ideea zilei si o cana de apa.
Separat se bat oualele si se amesteca cu o parte de smantana pana devine o pasta. Se adauga peste vin si praful maggi si se amesteca pana cand compozitia devine omogena. Se adauga peste sunca din tigaie.
Se lasa la fiert 5 minute si se adauga restul de smantana si inca putina apa. Se mai lasa la fiert 5-10 minute timp in care se amesteca.
In timp ce se prepara sosul, separat se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
La sfarsit pastele se spala intr- un jet de apa rece si se pun intr-o cratita potrivita. Peste paste se adauga sosul si se amesteca bine.
Deasupra se adauga cascaval ras. Se servesc calde.
Penne carbonara
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pene carbonara
- penne carbonara
- penne carbonara reteta
- reteta penne carbonara
O sa incerc si eu pastele astea 🙂
Bune penele carbonara
Hai ca mi plac pastele astea