Quinoa cu legume la cuptor – sănătos și nutritiv – este o rețetă perfectă pentru cei care doresc să se bucure de o masă sănătoasă, echilibrată și plină de arome. Quinoa, considerată un superaliment, este bogată în proteine, fibre și minerale, fiind o alternativă excelentă la cerealele tradiționale. Combinată cu legume proaspete și coapte la […]
Reteta zilei: Penne cu legume si sos de rosii
PrinteazaPenne cu legume si sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, inimi de anghinare, boabe de porumb, vin rosu, fulgi de ardei rosu, masline, sare, piper, penne.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 3 catei de usturoi, tocat
- 1 cutie rosii
- 1 cutie inimi de anghinare, scurse
- 2 cesti de boabe de porumb
- 3 linguri de vin rosu
- 1 lingurita fulgi de ardei rosu
- ½ ceasca masline, tocate
- Sare si piper dupa gust
- 1 pachet penne
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare, incalziti ulei foc mediu. Adauga ceapa si gatiti pentru aproximativ 5 minute.
Se adauga usturoi și 3 linguri de tomate și se fierbe timp de un minut. Adaugați restul de rosii, inimile anghinare, porumb, vin, fulgi de ardei rosu si masline.
Reduceti focul la mic și se acopera. Gatiti 15-20 de minute. Gatiti pastele conform instrucțiunilor si scurgeti .
Sosul se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Puneti pastele intr-un bol mare si amestecati cu sosul. Serviti imediat.
Penne cu legume si sos de rosii
Pofta buna!
Mocktail Fizz de Căpșuni – este o băutură delicioasă și revigorantă, perfectă pentru zilele călduroase de vară. Această băutură non-alcoolică combină prospețimea căpșunilor cu aciditatea sucului de lime și bulele răcoritoare ale apei minerale, creând o explozie de arome care va încânta papilele gustative. Este o alegere ideală pentru toate vârstele, oferind un amestec echilibrat […]