Slanina a fost întotdeauna o delicatesă apreciată în multe culturi din întreaga lume, în special în bucătăria tradițională românească. Este un aliment bogat, savuros, care poate fi consumat în multe moduri diferite, fie crud, fie gătit. Unul dintre cele mai apreciate tipuri de slanina este cea afumată. Procesul […]
Reteta zilei: Penne cu sos picant de branza
PrinteazaPenne cu sos picant de branza din: crema de branza, sos iute, supa de pui, condimente, smantana, piept de pui, penne.
Ingrediente:
- 250 gr crema de branza
- ¼ ceasca sos iute
- ½ cana supa de pui
- 1 lingura condimente, dupa gust
- ¾ ceasca smantana
- 2 cesti piept de pui, tocat
- 250gr penne
Mod de preparare:
Intr-o cratita la foc mediu, se topesc crema de branza, sosul iute si supa de pui impreuna. Adaugati condiment.
amesteca, apoi se adauga smantana. Adauga carnea de pui tocata. Dati focul la mic si se fierbe timp de 10 minute.
Intre timp, gatiti pastele in apa clocotita. Scurgeti si se adauga in cratita cu sos.
Amestecati, opriti focul, lasati sa se raceasca, apoi serviti.
Penne cu sos picant de branza
Pofta buna!
Rețetă de Pâine de Casă Tradițională Românească
faina de grau, apa calduta, sare, drojdie proaspata. Pâinea de casă a fost și rămâne un simbol al tradiției culinare românești. De-a lungul secolelor, fiecare familie din România a avut propria sa rețetă de pâine de casă, transmisă din generație în generație. Ingrediente: 500 g făină […]