Reteta zilei: Penne cu sos de rosii si vinete crocante
PrinteazaPenne cu sos de rosii si vinete crocante din: vanata, faina, ou, pesmet, praf de usturoi, praf de ceapa, cimbru, ulei de masline, penne, ceapa, ardei gras, sos de rosii, parmezan, busuioc, patrunjel.
Poate te intereseaza si Paste cu sos de carne si legume
Ingrediente:
- 1 vânătă, cuburi
- 1/4 cană făină integrala
- 1 ou
- 1/2 cană de pesmet
- 1 lingura praf de usturoi
- 1 lingura praf de ceapa
- 1 lingura cimbru uscat
- 2 linguri ulei de masline, plus 1 lingurita
- 300gr penne
- 1 ceapa, felii subțiri
- 1 ardei gras, felii subțiri
- 1 1/2 cani sos de rosii
- 1 cană parmezan ras
- 1/4 ceasca busuioc sau patrunjel, tocat
- sare și piper
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C.
Intr-o farfurie adaugati faina, adaugati intr-un bol oul si bateti cu o furculita.
Adaugati pesmet, praf de usturoi, praf de ceapa, cimbru într-un bol separat si se amestecă bine.
Dati cubuletele de vinete prin făină, apoi prin ou si apoi prin pesmet.
Transferati pe o foaie de copt intr-o tava.
Asezonti cu sare și piper.
Stropiti cu doua linguri de ulei de măsline.
Gatiti pentru aproximativ 17-20 de minute.
Între timp, se fierbe apa intr-o oală mare.
Adaugati sare si fierbeti pastele al dente.
Scurgeti si pastrati deoparte.
Între timp, incalziti restul de ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu.
Adăugați ceapa și ardei gras si se condimenteaza cu sare si piper.
Gatiti aproximativ 5-6 minute.
Adaugati sosul, se amestecă bine și se fierbe aproximativ 2 minute.
Puneti pennele, sosul si vinetele intr-un bol mare.
Se amestecă cu grijă.
Serviti garnisite cu parmezan si busuioc sau patrunjel.
Penne cu sos de rosii si vinete crocante
Pofta buna!