Reteta zilei: Peperonata cu vrabioara de vitel
PrinteazaO reteta de Peperonata cu vrabioara de vitel din: ardei grasi, ardei capia, vrabioara de vitel, unt, rosii in bulion, ceapa, ulei de masline, usturoi, oregano, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente:
- 2 ardei grasi verzi
- 3 ardei capia rosii
- 300 g vrabioara de vitel
- 50 g unt
- 250 g rosii in bulion
- 2 cepe
- 30 ml ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita rasa oregano uscat
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi vrăbioara de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu şerveţele absorbante. Presăraţi vrăbioara cu sare şi piper, după care prăjiţi-o în unt, la foc mare câte 2-3 minute pe fiecare parte, apoi scoateţi-o pe o farfurie şi păstraţi-o acoperită la cald.
Curăţaţi ceapa şi ardeii, spălaţi- le, apoi tăiaţi ceapa julienne iar ardeii tăiaţi-i în fâşii de circa 2 cm. Caliti in ulei ceapa pana cand se inmoaie, adaugati ardeii si usturoiul tocat marunt.
Caliti ingredientele 15 minute la foc potrivit, dupa care puneti rosiile in cubulete si sucul acestora.
Taiati vrabioara in feliute subtiri si puneti-le in tigaia cu ardei.
Adaugati oregano, potrivit de sare si piper si lasati sa mai fiarba 10 minute la foc mic.
Peperonata cu vrabioara de vitel
Pofta buna!
Asta e buna