Peste gatit la aburi din: peste, fasole, zahar, ghimbir, usturoi, sherry, sos de soia, ceapa verde, alune, ulei de susan. Ingrediente: 2 pesti 1 1/2 linguri fasole neagra 1 1/2 lingurite zahar 2 linguri rădăcină de ghimbir, ras 4 catei de usturoi, tăiat în felii subțiri 2 linguri sherry 2 linguri de sos de soia […]
Reteta zilei: Peste la aburi cu sos de ghimbir
PrinteazaPeste la aburi cu sos de ghimbir din: apa, peste, ceapa verde, ghimbir, usturoi, sos de soia, uleid e masline, sare, piper, praf de usturoi.
Ingrediente:
- apă
- 2 pești
- 2 fire ceapa verde
- ghimbir, după gust
- 1 linguriță usturoi
- 1 linguriță sos de soia
- ulei de măsline
- sare și piper, după gust
- praf de usturoi, după gust
Mod de preparare:
Curățați peștele. Clatiti bine.
Adaugati apa intr-un wok si așteptați ca apa să fiarbă.
Umpleti pestele cu jumatate din ceapa verde.
Într-un bol mic, amestecați sosul de soia, usturoi si aproximativ o linguriță de apă fierbinte.
Adaugati peste ceapa verde jumatate din sos si ghimbir.
Ungeti peștele cu ulei de măsline.
Acoperiți peștele cu restul de ceapă verde, ghimbir și sos. Adăugați sare, piper și usturoi pudră după gust.
Puneți peștele în wok când apa fierbe. Acoperiti. Gatiti timp de 20-30 de minute. Verificați periodic nivelul apei. Adăugați apă daca este necesar.
Serviti preparatul cald.
Peste la aburi cu sos de ghimbir
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Peste la aburi din: peste, fasole neagra, zahar ghimbir, usturoi, sherry, sos de soia, ceapa verde, alune, ulei de susan. Ingrediente: 2 pesti, de aproximativ 675-800g fiecare 1 1/2 linguri fasole neagra 1 1/2 lingurite zahar 2 linguri rădăcină de ghimbir, ras 4 catei de usturoi, tăiat în felii subțiri 2 linguri sherry 2 linguri […]
Legume la aburi cu peste alb din: peste alb, lamaie, cimbru, ulei de masline, conopida, ceapa verde, paine integrala, ardei iute, usturoi, migdale, ardei copt, rosie, otet de vin rosu. Ingrediente: 2 fileuri de peste alb 4 felii de lamaie 2 fire de cimbru 2 linguri ulei de masline 1/2 conopida, rupta buchetele 10 cepe verzi […]
Pofta buna!