Souvlaki de Pește și Fructe de Mare din: creveti, fileuri de peste, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, oregano, piper, sare. Descoperă savoarea autentică a Greciei cu o rețetă excepțională, o variantă sofisticată și aromată a clasicului souvlaki. Inspirată de briza mării și tradițiile culinare ale zonelor de coastă, această rețetă îmbină textura delicată […]
Reteta zilei: Peste la aburi
PrinteazaPeste la aburi din: peste, fasole neagra, zahar ghimbir, usturoi, sherry, sos de soia, ceapa verde, alune, ulei de susan.
Ingrediente:
- 2 pesti, de aproximativ 675-800g fiecare
- 1 1/2 linguri fasole neagra
- 1 1/2 lingurite zahar
- 2 linguri rădăcină de ghimbir, ras
- 4 catei de usturoi, tăiat în felii subțiri
- 2 linguri sherry
- 2 linguri de sos de soia
- 4-6 cepe verzi, tocate
- 3 linguri de alune
- 2 lingurite ulei de susan
Mod de preparare:
Spalati, curatati si uscati pestele. Crestati cu ajutorul unui cutit.
Pasati jumatate din fasole amestecati apoi cu zahar si restul de boabe intregi.
Se pune un pic de ghimbir și usturoi în interiorul cavității fiecărui pește și apoi se aseaza intr-o tava.
Se freaca pestele cu amestecul de fasole, apoi se presara ghimbirul rămas și usturoiul.
Se acoperă și se răcește timp de 30 de minute. Se gatesc la aburi.
Se stropesc cu sherry si jumatate din sosul de soia. Gatiti la aburi 15-20 de minute.
Se adauga sosul de soia rămas și se presară cu ceapa verde.
Se incalzeste o tigaie, se adauga pestele si se presara cu uleiul de susan.
Rumeniti 2-3 minute.
Serviti imediat cu arahide maruntite.
Peste la aburi
Pofta buna!
Mâncare de Pește cu Cimbru și Vin Alb
Mâncare de Pește cu Cimbru și Vin Alb din: fileuri de peste, vin alb sec, ulei de masline, cimbru, usturoi, suc de lamaie, sare, piper. Descoperă o rețetă care îmbină simplitatea cu eleganța, oferind un preparat de pește îmbogățit cu aroma proaspătă a cimbrului și notele subtile ale vinului alb. Acest fel de mâncare ușor […]
A iesit bun pestele?