Levănțica în Aromaterapie și Beneficiile pentru Sănătate. Levănțica, cu aroma sa distinctă și proprietățile terapeutice, ocupă un loc de frunte în lumea aromaterapiei. Recunoscută pentru efectele sale calmante și vindecătoare, levănțica este adesea numită “regina plantelor aromatice” în contextul îmbunătățirii stării de bine. Proprietățile Levănțicii Levănțica (Lavandula angustifolia) este apreciată pentru uleiul esențial obținut din […]
Reteta zilei: Peste la gratar cu vinegreta de lamaie
PrinteazaPeste la gratar cu vinegreta de lamaie din: suc de lamaie, ulei de masline, usturoi, coaja de lamaie, busuioc, capere, peste alb.
Poate te intereseaza si:
- Peste la gratar cu sos iute
- Cum se prepara Peste la gratar in stil traditional italian
- Peste la Gratar
Ingrediente:
- 1 1/2 linguri suc proaspat de lamaie
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1/4 linguriță coaja de lămâie rasă
- 1 1/2 linguri busuioc proaspăt tocat sau 3 lingurite busuioc uscat
- 1 lingurite capere
- 2 bucati peste alb, file
Mod de preparare:
Amestecati suc de lamaie, ulei de masline, usturoi zdrobit si coaja de lamaie rasă într-un castron mic si amestecati bine.
Se adauga 1 lingură busuioc proaspăt și capere.
Asezonati vinaigreta cu sare și piper. Aezonati pestele cu sare și piper.
Ungeti cu 1 lingura de vinegreta si asezati pe gratarul incins.
Frigeti pe fiecare parte aproximativ 4-6 minute.
Transferati peștele pe farfurii.
Stropiti cu restul de vinegreta si garnisiti cu restul de busuioc.
Serviti imediat.
Peste la gratar cu vinegreta de lamaie
Pofta buna!
Levănțica în Aromaterapie și Beneficiile pentru Sănătate