file de cod, zeama de lamaie, ulei, ceapa, dovlecei, vanata, oua, lapte, nucsoara, branza. Ingrediente: 4×125 g fileuri de cod 1-2 linguriţe cu zeamă de lămâie 3 linguri cu ulei de măsline+uns tava 2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt 5-6 cepe verzi, tăiate inele 4-5 crenguţe de […]
Reteta zilei: Peste cu legume – reteta delicioasa
PrinteazaPeste cu legume din: cod afumat, cod, lapte, apa, busuioc, unt, ceapa, faina, rosii, cartofi, sare, piper, salata.
Ingrediente:
- 1kg file de cod afumat
- 1kg file de cod
- 900ml lapte
- 1.2l apa
- 2 frunze busuioc
- 150gr unt
- 1 ceapa, tocata
- 75gr faina
- 2 linguri busuioc proaspat
- 4 rosii, curatate si tocate
- 12 cartofi
- sare si piper
- salata, pentru servire
Mod de preparare:
Intr-o cratita adaugati pestele, 600ml lapte, apa si ierburile.
Aduceti la fierbere si gatiti 3-4 minute. Opriti focul si lasati sa se raceasca 20 de minute.
Scoateti pestele din lichid, indepartati coaja si oasele.
Topiti 75gr unt, adaugati ceapa si gatiti 5 minute. Presarati faina si jumatate din busuiocul tocat.
Incorporati lichidul in care ati gatit pestele. Aduceti la fierbere, asezonati cu sare si piper si restul de busuioc.
Opriti focul si adaugati pestele si rosiile. Trasferati intr-un vas de copt.
Preincalziti cuptorul la 200C.
Fierbeti cartofii, scurgeti si adaugati untul, laptele si pasati cartofii, pana obtineti piure.
Asezonati si dati la cuptor timp de 30 de minute.
Serviti cu salata.
Peste cu legume
Pofta buna!
poate iti place si:
macrou, vinete, dovlecei, usturoi, rosii, lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kilogram macrou 3 vinete doi dovlecei 4 căţei de usturoi 4 roşii o lămâie roşii pentru salată pătrunjel ulei sare piper pesmet Mod de preparare: Vinetele şi dovleceii se spală, se taie în felii subţiri de-a […]
Pofta buna!