Reteta zilei: Peste cu legume si topping de tortilla
PrinteazaPeste cu legume si topping de tortilla din: file de cod, file de cod afumat, supa de peste, unt, ceapa, usturoi, ardei gras, dovlecei, porumb, rosii, suc de lim, sos tabasco, sare, piper, piper rosu, chips-uri tortilla, branza cheddar, coriandru.
Ingrediente:
- 450g file de cod
- 225g file de cod afumat
- 300 ml supa de pește
- 50g unt
- 1 ceapa, feliata
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 1 ardei gras verde și 1 ardei gras roșu, fara semințe și taiat cuburi
- 2 dovlecei, cubulete
- 115g porumb
- 2 rosii, decojite si tocate
- sucul de la 1 lime
- sos tabasco
- sare, piper negru măcinat și piper roșu
Ingrediente pentru topping:
- 75g tortilla chips
- 50g brânză cheddar, rasa
- coriandru, pentru ornat
- felii de lime, pentru servire
Mod de preparare:
Așezați peștele într-o cratita și se toarnă peste supa de pește. Se aduce la fierbere, dati focul la mic si acoperiti.
Fierbeti timp de aproximativ 8 minute. Se lasă să se răcească ușor, apoi îndepărtați pielea și se separă carnea.
Păstrați cald.
Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga ceapa si usturoiul si se gatesc la foc mic pana se inmoaie.
Se adauga ardeii, se amestecă și gatiti timp de 2 minute. Se incorporeaza dovleceii și mai fierbeti timp de 3 minute.
Se amestecă porumbul și roșiile, apoi se adaugă suc de lime și sos tabasco, dupa gust.
Se adaugă în tigaie, se condimentează cu sare, piper negru si rosu.
Gatiti timp de 2 minute, apoi se incorporeaza peștele și se amesteca, apoi se transfra intr-un vas termorezistent.
Preincalziti cuptorul..
Pentru a pregati toppingul, zdrobiti tortilla, apoi amestecati cu brânza rasă.
Adaugati piper și se presară peste pește. Se da la cuptor.
Se decoreaza cu coriandru si felii de lime. Serviti imediat.
Peste cu legume si topping de tortilla
Pofta buna!
Interesanta reteta de peste cu legume