un preparat esențial pentru orice bucătărie, adăugând savoare și prospețime multor feluri de mâncare pe parcursul anului. Roșiile pasate sunt ideale pentru supe, sosuri, tocănițe și multe alte rețete. Prepararea acasă a conservei de roșii pasate asigură un produs natural, fără conservanți și aditivi, păstrând gustul autentic al roșiilor proaspete. […]
Reteta zilei: Peste cu legume
PrinteazaPeste cu legume din: turmeric, coriandru, morcovi, usturoi, fulgi de ardei, peste, boia de ardei, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente:
- 1/4 lingurita turmeric
- coriandru proaspat
- morcovi decojiti taiati sferturi
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu zdrobit (opțional)
- 4 fileuri de peste dezosat
- 2 linguri de boia de ardei
- 1/2 ceasca de ulei de masline extravirgin
- Sare si piper
Mod de preparare:
Se toarna 1 1/2 cani de apa, lingurita de 1/2 din sare si 1/4 lingurită de turmeric intr-o tigaie incinsa.
Adaugati coriandru, morcovii, usturoi, zdrobit si fulgii de ardei. Gatiti cateva minute.
În timp ce gatiti , se toarnă 3 linguri ulei de masline extravirgin intr-o tigaie mare. Lasati sa se incalzeasca.
Intre timp, asezonati fileurile de peste cu generozitate pe ambele parti cu sare si piper, apoi presarati boia de ardei.
Adaugati in tigaie si prajiti 2-3 minute pe fiecare parte. Adaugati apoi pestele prajit in tigaia cu legume.
Lasati sa fiarba neacoperit timp de 10-15 minute, ungand fileurile periodic, pana cand lichidul se reduce la jumatate.
Intr-un castron mic, se amestecă împreuna restul de 1/3 cana de ulei de masline si 1 lingura de boia de ardei.
Fileurile se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Serviti cu morcovi fierti si sos din tigaie.
Garnisiti cu coriandru proaspat.
Peste cu legume
Pofta buna!
ft bun si ft sanatos!!
buna, buna aceasta reteta de peste cu legume
peste cu legume e mancarea mea preferata
Nu e chiar mancarea mea preferata pestele cu legume, dar asta arata foarte bine!