Reteta zilei: Peste marinat la tigaie

Printeaza

Peste marinat la tigaie din: peste, lime, nuci, ceapa, usturoi, curcuma, coriandru, sare, ulei, sos de soia dulce, unt topit.

Ingrediente: 

  • 2 pesti
  • sucul de la 1 lime
  • rosii si lime, pentru servire

Ingrediente marinata:

  • 3 nuci
  • 4 cepe mici
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura curcuma pulbere
  • 1 lingurita coriandru pulbere
  • 2 lingurite de sare
  • 2 linguri ulei

Ingrediente sos:

  • ¼ cană (60 ml) sos de soia dulce
  • 1 lingura (15 g) unt topit
  • 2 linguri de ulei

 

Mod de preparare:

Curățați și uscați peștele. Folosiți un cuțit ascuțit și crestati din loc in loc.

Stoarceti sucul de lime peste peste.

Intr-un mojar puneti toate ingredientele pentru marinata si pasati bine.

Turnati peste pesti si imbracati uniform. Se acopera si se lasa sa stea in frigider timp de cel puțin 1 oră.

Încălziti o tigaie grill, adaugati putin ulei si transferati pestele.

Gatiti aproximativ 4 minute pe fiecare parte.

Amestecati ingredientele pentru sos si ungeti pestele constant, pe ambele parti intimpul gatirii. Serviti pestele cald cu rosii si lime.

 

Peste marinat la tigaie

Peste_marinat_la_tigaie_06

 

Pofta buna!

 

 

 

Pește la Grătar cu Garnitură de Legume de Sezon

Pește la Grătar cu Garnitură de Legume de Sezon din: fileuri de peste, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, fasole verde, morcovi, dovlecel, ardei, ierburi aromatice. Descoperă secretul unei mese echilibrate și pline de gust cu această rețetă de Pește la Grătar. Acest fel de mâncare nu doar că îmbină savoarea delicată a […]

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Mooooooaaaa, ce bine arata pestele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.