Reteta zilei: Peste pe pat de mei – reteta gustoasa
PrinteazaPeste pe pat de mei din: apa, mei, ghimbir, sos de soia, peste alb.
Meiul este o plantă anuală cu tulpini subțiri și flori în formă de spic. Boabele de mei sunt mici, rotunde și de culoare galbenă până la albă, având o dimensiune de aproximativ 2-3 mm în diametru.
Meiul este considerat un aliment nutritiv, deoarece este bogat în proteine, fibre, vitamine și minerale. Este o sursă bună de fier, magneziu, fosfor și vitamina B. De asemenea, are un conținut scăzut de grăsimi și gluten, fiind o opțiune potrivită pentru persoanele care suferă de intoleranță la gluten.
Consumul de mei poate aduce diverse beneficii pentru sănătate. De exemplu, conținutul ridicat de fibre poate susține sănătatea digestivă și poate contribui la menținerea unui nivel stabil al zahărului din sânge. De asemenea, mei-ul este asociat cu reducerea riscului de boli de inimă și a nivelului de colesterol.
- 2½ cani de apa
- ½ cana mei
- 1 linguriță ghimbir proaspăt tocat
- ¼ linguriță sos de soia
- 300gr peste alb, tăiat în bucăți
Mod de preparare:
Aduceți apa la fierbere într-o cratiță medie la foc mediu.
Incorporati meiul și ingredientele rămase, cu excepția peștelui.
Amestecați ocazional, gătind meiul aproximativ 25 de minute. Adăugați pește și continuați să gătiți aproximativ 10-12 minute.
Serviti cu topping, dupa preferinta.
Peste pe pat de mei
Pofta buna!