Reteta zilei: Peste prajit pe pat de tocana de legume
PrinteazaPeste prajit pe pat de tocana de legume din: ulei de masline, ceapa, morcov, telina, usturoi, rosii, fasole, supa de pui, apa, salvie, sare, piper, peste, patrunjel.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapa, cuburi
- 1 ceasca morcov cubulete
- 1 ceasca telina cubulete
- 3-4 catei de usturoi tocat
- 2 cesti rosii cubulete
- 2 cutii fasole
- 4 cesti supa de pui
- 1 cana de apa
- 2 linguri de salvie proaspătă
- ½ lingurita sare
- ¼ lingurita piper macinat
- 4 file-uri de peste
- ulei, sare și piper pentru pește
- Pătrunjel, pentru ornat
Mod de preparare:
Într-o oală incalziti ulei la foc mediu. Se adauga ceapa și se amestecă timp de două minute. Adăugați morcovii, telina si usturoiul, gatiti aproximativ 5 minute, amestecand ocazional.
Adaugati fasolea impreuna cu supa, 1 ceasca de apă, plante și roșii, sare și piper și se aduce la fierbere. Dati focul la mic, se acoperă și se fierbe ușor timp de 10-15 minute.
Incalziti uleiul de masline într-o tigaie din fontă, asezonati pestele cu sare și piper. Frigeti pe fiecare parte in tigaie cate 2-3 minute.
Așezați tocana de legume într-un bol mare, adaugati peștele prăjit și garnisiti cu pătrunjel proaspăt, apoi serviti imediat.
Peste prajit pe pat de tocana de legume
Pofta buna!
Ce bine arata tocana
Vreau si eu, mai ales entru pestele ala, arata demential