Reteta zilei: Peste cu sos de capere
PrinteazaPeste cu sos de capere din: peste alb, pesmet, suc de lamaie, capere, unt, ulei, marar, sare, piper.
- 3 fileuri de peste alb
- 1/2 cană pesmet
- 4 linguri suc de lamaie
- 1 lingură capere
- 1 1/2 linguri unt
- 2 1/2 linguri ulei
- mărar tocat, pentru garnitură
- sare
- piper
Mod de preparare:
Presărați ușor peștele cu sare și piper.
Încălziți uleiul într-o tigaie mare. Dati pestele prin pesmet.
Se rumeneste aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Transferați peștele într-o farfurie.
Adăugați unt în aceeași tigaie și lăsați-l să se topească.
Opriți focul, adăugați suc de lămâie și capere. Se amestecă.
Serviți peștele acoperit cu sosul de capere și presărat cu mărar tocat.
Peste cu sos de capere
Pofta buna!