Reteta zilei: Peste cu sos de curry
PrinteazaPeste cu sos de curry din: usturoi, ghimbir, ardei, lime, pasta de creveti, coriandru, condimente, ulei de susan, ceapa rosie, peste, lapte de cocos, sos de peste, coriandru, menta, busuioc, ceapa verde, ulei, ardei iute, orez.
Ingrediente:
- 4 catei de usturoi, tocat
- 5cm radacina de ghimbir proaspat, curatat si tocat
- 2 ardei verzi, fara semințe și tocat
- coaja rasa și sucul de la 1 lime
- 1-2 lingurite pasta de creveti
- 1 lingurita semințe de coriandru
- 1 linguriță mix condimente
- 5 linguri ulei de susan
- 2 cepe rosii, feliate
- 900g peste
- 400ml lapte de cocos
- 3 linguri sos de pește
- 50g coriandru proaspat
- 50g mentă proaspata
- 50g busuioc proaspat
- 6 fire ceapa verde, feliata
- 150ml ulei
- felii de ardei iute, coriandru proaspat tocat, orez și lime, pentru servire
Mod de preparare:
Pregatiti pasta de curry. Se amestecă usturoi, radacina de ghimbir proaspat, ardei, sucul de lime si pasta de creveti într-un procesor de alimente.
Se adaugă semințele de coriandru și condimente impreuna cu jumătate din uleiul de susan. Procesati pana la omogenizare.
Se încălzește un wok și se toarnă uleiul de susan rămas.
Se adauga ceapa rosie si gatiti la foc mare timp de 2 minute. Se adaugă peștele și se rumeneste timp de 1-2 minute pe fiecare parte.
Transferati pe o farfurie. Se adaugă pasta de curry in wok și gatiti timp de 1 minut, amestecand.
Încorporati peștele și ceapa, se toarnă lapte și se aduce la fierbere.
Dati focul la mic, se adaugă sosul de pestesi mai gatiti 5-7 minute.
Între timp, procesati la blender ceapa verde, coaja de lamaie si ulei.
Se adauga peste pește. Se decoreaza cu ardei iute, coriandru și se servește cu orez.
Peste cu sos de curry
Pofta buna!
Vreau si eu din pestele asta cu sos, vreau sa-l incerc si dupa aia iti spun daca a fost bun 🙂
Ce inseamna “mix de condimente”?…