Reteta zilei: Peste in sos de nuca de cocos
PrinteazaPeste in sos de nuca de cocos din: peste, chili, coriandru, curcuma, piper, suc de lamaie, sare, ulei, ceapa rosie, pasta de usturoi cu ghimbir, rosii, lapte de nuca de cocos, garam masala.
pentru marinata:
- 2 pesti, dupa preferinta, feliat
- 1 lingurita chili
- 1 lingurita coriandru
- ¼ lingurita curcuma
- ¼ lingurita piper
- 1 linguriță suc de lamaie
- Sare
pentru peste:
- ulei
- ceapa rosie, feliata
- 1 crengura curry
- 2 lingurita pasta de usturoi cu ghimbir
- 1 lingurita coriandru
- ⅛ linguriță piper
- 2 rosii, tocate
- 1/2 ceasca lapte de nucă de cocos, diluat cu 1/2 ceasca apa
- 1/2 ceasca lapte de nucă de cocos
- ½ linguriță garam masala
Mod de preparare:
Se taie peștele în felii rotunde. Marinati pește cu ingredientele de marinata pentru 15 minute.
Prajiti apoi in ulei pe ambele parti, transferati pe prosoape de hartie si pastrati deoparte.
Se incalzeste o tigaie la foc mediu. Adaugati 3 linguri de ulei. Adăugați ceapa și frunzele de curry, împreună cu puțină sare, gatiti pana ceapa începe să devina translucida.
Adaugati pasta de usturoi si gatiti pentru un minut. Puneti pudra de coriandru și piper si combinati bine. Adaugati rosiile.
Adaugati laptele de nucă de cocos diluat cu apa, amestecati si gatiti 1 minut.
Se pune peștele prăjit in sosul de lapte si se lasa sa fiarba timp de 3-4 minute. Adaugati rosiile, gatiti pentru un minut.
Incorporati laptele de cocos, amestecati si lasati sa fiarba timp de câteva minute.
Gust și asezonati. Adaugati garam masala și se fierbe timp de câteva secunde.
Opriti focul, se acopera cratita cu capac si se lasa sa se odihneasca.
serveste cu garnitura, dupa preferinta.
Peste in sos de nuca de cocos
Pofta buna!