Reteta zilei: Peşte spada la grătar cu garnitura de cartofi noi

Printeaza

Peste spada la gratar cu garnitura de cartofi noi din: fileuri de peste spada, vin alb, ulei de masline, rozmarin, ardei iute, lamaie, sare, piper, cartofi, unt si patrunjel.

Carnea peştelui spadă nu este foarte bogată în vitamine şi săruri minerale, dar este foarte apreciată datorită gustului delicat.

 

Ingrediente:

  • 4 fileuri peşte spadă
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 pahar cu ulei măsline
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 1 ardei iute uscat
  • 1 lămâie mare (doar sucul)
  • sare
  • piper

pentru garnitură:

  • 8-10 cartofi noi
  • 50 g unt
  • pătrunjel după gust

 

Mod de preparare:

Spălăm fileurile sub jet de apă rece şi apoi le ştergem foarte bine cu hârtie absorban­tă de bucătărie.

Amestecăm vinul, sarea, uleiul, sucul de lămâie, rozmarinul tocat şi ardeiul iute sfărâmat.

Turnăm sosul obţinut peste fileuri şi le intro­ducem la frigider pentru o oră.

Cu 15 mi­nute înainte de-a ne apuca să pregătim peştele, curăţăm cartofii, îi tăiem în bucă­ţele mai mici şi îi punem la fiert într-o oală plină pe jumătate cu apă.

Incingem grătarul şi când acesta este foarte fierbinte, adăugăm fileurile de peş­te spadă scurse bine de sosul în care au stat.

Le prăjim pe ambele părţi, câte 5-6 minute pe fiecare parte.

Scurgem cartofii, îi amestecăm cu unt şi pătrunjel după gust şi îi condimentăm cu sare.

Servim peştele fierbinte acompaniat de garnitura de cartofi.

 

Peşte spada la grătar cu garnitura de cartofi noi

Peşte spada la grătar cu garnitura de cartofi noi

 

Pofta buna!

 

 

 

Peste spada la gratar cu sparanghel si capere

Peste spada la gratar cu sparanghel si capere din: frunza de coriandru prospete, ou, suc de lamaie, capere, mustar de Dijon, usturoi, ulei de masline, saranghel, peste spada. Ingrediente: 1/2 ceasca frunza de coriandru prospete 1 ou 1 lingura suc de lamaie 1 lingurita de capere scurse 1/2 lingurita mustar de Dijon 1 catel de usturoi 3 […]

Peşte spadă cu roşii şi capere

O reteta de peste spada cu rosii si capere din: file de peste spada, rosii cherry, capere, masline, vin alb, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati file de peste spada 300 g rosii cherry 500 g capere 200 g masline 100 ml vin alb ulei de masline suc de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • peste spada la gratar
  • peste spada retete
  • retete peste spada
  • reteta peste spada
  • retete cu peste spada

1 comentariu

  1. Foarte bun peste cu garnitura, foarte bun

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.