Reteta zilei: Piept de cocos la tigaie cu struguri copti
PrinteazaPiept de cocos la tigaie cu struguri copti din: piept de cocos, cardamom, usturoi, ghimbir, garam masala, fulgi de ardei iute, sare, ulei de masline, struguri rosii, vin rosu, sare, piper, ulei de masline, cimbru, cuscus, seminte de rodie si coriandru.
Ingrediente:
- 2/3 piept cocoș de munte
- 6 pastai cardamom, fara coji
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 3 lingurite de ghimbir proaspat ras
- 1 lingurita de garam masala
- 1 varf de cuțit de fulgi de ardei iute
- 1/4 lingurița de sare
- 1 lingura de ulei de masline
- 2 buchete struguri roșii
- Un strop de vin rosu
- Sare și piper
- ulei de masline
- crengute de cimbru proaspat
- Cușcuș amestecat cu semințe de rodie și coriandru tocat, pentru servire
Mod de preparare:
Folosind un mojar, zdrobiti semințele cardamom.
Adaugați usturoiul, ghimbirul, garam masala, fulgii de ardei iute, sare, ulei și se amestecă pentru a forma o pasta.
Frecați cu aceasta pesta pieptul de cocoș si se lasă la marinat in frigider pentru cel putin 4 ore.
Cand este gata pentru gatire, incălziți cuptorul la 190C.
Pune strugurii intr-o tava si adaugati vin roșu. Stropiti cu ulei de masline, condimentati cu sare și piper.
Adaugati crengutele de cimbru. Dati la cuptor 15-20 de minute.
Intr-o tigaie incinsa adaugati pieptul de cocoș și gatiti timp de 1-2 minute pe fiecare parte.
Lasati sa se raceasca. Serviti fierbinte pieptul de cocos cu struguri copti, garnisiti cu coriandru, seminte de rodie si cuscus.
Piept de cocos la tigaie cu struguri copti
Pofta buna!
Arata extraordinar
Iti lipsesc niste poze
nu mai pot de pofta 🙂
Bun. Foarte bun!