Piept de curcan umplut din: piept de curcan, unt, lamaie, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan, cu os 8 linguri de unt 1 lămâie tăiată în jumătate 1 ceapă tăiată în jumătate patrunjel (frunze tocate, tulpini pentru umplutură) sare si piper Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 220C. Clătiți pieptul […]
Reteta zilei: Piept de curcan in crusta de ierburi aromatice
PrinteazaPiept de curcan in crusta de ierburi aromatice din: usturoi, sare, ulei de masline, salvie, cimbru, rozmarin, piper, seminte de telina, piept de curcan.
Poate te intereseaza si Ciocanele de curcan la cuptor
Ingrediente:
- 2 catei de usturoi
- 1 1/4 lingurite sare
- 3 linguri ulei de masline
- 2 lingurite salvie tocata
- 2 lingurite cimbru tocat
- 2 lingurite rozmarin tocat
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1/4 lingurita seminte de telina
- 1 piept de curcan, cu piele
Mod de preparare:
Se combină usturoiul și sarea într-un mojar și pasati pana obtineti o pastă omogenă.
Se adauga 2 linguri de ulei de masline, ierburi, piper si seminte de telina.
Ungeți pieptul de curcan peste tot cu pasta. Rulati si legati cu sfoara alimentara. Dati la frigider 6-24 de ore.
Aduceti la temperatura camerei si lasati sa stea 1 ora. Incalziti cuptorul la 150C.
Se încălzește o tigaie mare la foc mediu-mare. Adaugati uleiul rămas și se încălzește.
Rumeniti pieptul de curcan cate 4-5 minute pe fiecare parte.
Dati la cuptor pentru 1 1/2-1 3/4 ore.
Lasati sa se odihneasca 20 de minute. Indepartati apa si feliati, apoi serviti.
Piept de curcan in crusta de ierburi aromatice
Pofta buna!
Piept de curcan cu alune din: piept de curcan, prune, ciuperci, alune, sare, piper negru şi roşu, vin alb dulce, ceapă roşie, unt, ulei de măsline, boia dulce şi iute, cimbru verde. Ingrediente: 500 g piept de curcan 400 g prune 300 g ciuperci 150 g alune sare piper negru şi roşu
Pofta buna!
Arata bine curcanul in crusta de ierburi