Reteta zilei: Piept de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello
PrinteazaPiept de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello din: piept de curcan, lamaie, unt, ceapa, limoncello, plante aromatice, felii de bacon, sare si piper.
Ingrediente:
- 700g piept de curcan
- 1 lamaie
- 40 g unt
- 1 ceapa
- 1 pahar mic limoncello (lichior de lamaie)
- amestec de plante aromatice legate cu sfoara (salvie, rozmarin si frunze de dafin)
- 100g felii de bacon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pieptul de curcan se taie in cuburi cu latura de 3-4cm si se condimenteaza cu sare si piper.
Fiecare bucata de piept de pui se inveleste in bacon si se prinde cu o scobitoare.
Se topeste untul intr-o tigaie in care se vor rumeni, pe toate partile, bucatile de piept de pui invelit in bacon.
Se scoate din tigaie pieptul de pui invelit in bacon si se pune ceapa tocata marunt care se va gati pentru cateva minute.
Lamaia se spala, coaja se taie in fasii subtiri si se stoarce zeama de la lamaie.
Se pune paharul de limoncello peste ceapa in tigaie, se adauga din nou pieptul de pui invelit in bacon, precum si plantele aromatice.
Se acopera tigaia cu capac si se gateste pana se evapora lichiorul de lamaie.
Se ia capacul de pe tigaie, se pun fasiile de lamaie si zeama de lamaie si se mai lasa cateva minute.
Pieptul de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello se serveste cald si reprezinta o alegere delicioasa pentru masa de pranz sau cina.
Piept de curcan invelit in bacon cu sos de limoncello
Pofta buna!
Ce bine e reteta asta!