Reteta zilei: Piept de pui cu paste al dente si sos de legume
PrinteazaPiept de pui cu paste al dente si sos de legume din: piept de pui, ulei de masline, sparanghel, usturoi, rozmarin, paste, ardei, amidon, supa de pui, vin.
Ingrediente:
- 4 bucati piept de pui dezosat
- 1 lingura ulei de masline
- 1 buchet sparanghel
- 2 linguri de usturoi
- 1 crenguta de rozmarin, tocat
- 1 cutie paste
- 2 linguri ardei copt, cuburi
- 2 linguri amidon
- 3/4 cana supa de pui
- 1/4 cana vin alb
Mod de preparare:
Pieptul de pui se condimentează cu sare si piper. Puneti o cratita mare apa la fiert. Porniti cuptorul la 200C.
Se incalzeste 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie si gatiti pieptul de pui pe fiecare parte timp de 5 minute. Apoi dati tigaia la cuptor timp de 15 minute.
Cand apa din oala incepe sa fiarba, se rup capetele groase de sparanghel si se pune in apa clocotita pentru 2-3 minute. Pregatiti un castron mare cu apa cu gheata.
Scufundati sparanghelul oparit in castronul cu apa si gheata. In apa in care ati oparit sparanghelul fierbeti pastele al dente.
Taiati sparanghelul bucati. Scoateti pieptul de pui tigaie, puneti inapoi tigaia pe aragaz, adaugati usturoi sși rozmarin si gatiti 1-2 minute. Adaugati sparanghelul si ardeiul copt si gatiti cateva minute.
Intre timp, se amesteca 2 linguri de amidon cu 3 linguri de apa.
Adauga 3/4 cesti de supa de pui si 1/4 ceasca de vin alb in tigaie. Se lasa la fiert timp de 5 minute. Adaugati amestecul de amidon de porumb si opriti focul. Amestecati usor. Se serveste pieptul de pui cu paste al dente si sos de legume.
Piept de pui cu paste al dente si sos de legume
Pofta buna!
Minunat pieptul de pui cu asta, pur si simplu minunat
Arata bine, imi place, bravo!
Bun pieptul de pui, dar cam simplista reteta